Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Závěrečný díl Euro Hockey Tour zahájí Češi proti Švédům

Praha - Čeští hokejisté dnes ve Stockholmu vstupují do turnaje LG Hockey Games, závěrečného dílu série Euro Hockey Tour, duelem s domácím Švédskem. Jen výhra udrží svěřence trenéra Vladimíra Růžičky ve hře o celkový triumf, protože v současné době ztrácí na vedoucí Rusko čtyři a na druhé Finsko tři body. Tým Suomi se sbornou se utkají o další bodový zisk v Helsinkách. Čeští hokejisté ještě dnes trénovali v pražských Letňanech, do Stockholmu odletí ve čtvrtek dopoledne a od 19:30 v hale Globen nastoupí k utkání. Přímý přenos vysílá ČT4 a zpravodajský web ČT24.

V tréninku se trenér Vladimír Růžička zaměřil na nácvik a souhru při přesilovkách a v oslabení. "To je strašně důležité. Také jsme se zaměřili na obranné pásmo, aby hlavně proti mužstvům, která nás budou forčekovat, každý věděl, co hrát. Další věcí byla hra ve středním pásmu," přiblížil Růžička.

Turnaj LG Hockey Games se v olympijském roce hraje opět těsně před mistrovstvím světa. "Bude to stejné jako ostatní turnaje Euro Hockey Tour. Je to už finální příprava na mistrovství světa, tak doufejme, že se nám tam nikdo nezraní," přál si Růžička, který po řadě omluvenek i tak celkem složitě skládá tým pro šampionát.

Je nám líto, video expirovalo.
Češi odletěli na LG Hockey Games

Hráči se chtějí ukázat

Hokejisté mohou na turnaji reprezentačního kouče přesvědčit, že si zaslouží nominaci na mistrovství světa v Německu. "V každém zápasu, do kterého nastoupím, budu chtít předvést to nejlepší, aby nějaká šance žila. Dám do toho všechno, abych se o mistrovství světa popral," řekl karlovarský obránce Ondřej Němec.

Účastník olympijských her ve Vancouveru Tomáš Rolinek bude nabírat zápasovou praxi, protože naposledy hrál v dresu Magnitogorsku druhé kolo play-off KHL přesně před měsícem. Na turnaji bude zároveň kapitánem týmu a je možné, že mu stejná funkce připadne i na samotném šampionátu.

Růžička chce vidět v akci všechny hráče

"Uvidíme, jak to bude vypadat ten první zápas, ale chtěl bych dostat do hry všechny hráče, takže zapojit i všechny beky. Když už tam pojedou, tak aby odehráli minimálně alespoň jedno utkání," řekl kouč. Zatím však ještě nemá jasno, zda se na úvod závěrečného dílu podniku EHT objeví mezi tyčemi Tomáš Vokoun, nebo Ondřej Pavelec. Původním záměrem bylo, aby Vokoun odchytal dva zápasy a Pavelec jeden. "Tomáš tam dnes doletí, zítra si s ním sednu a domluvíme se podle toho, jak to bude chtít on, aby byl co nejlépe připravený," nastínil Růžička.

Nejvíce změn tak v průběhu turnaje proběhne zřejmě v obranných řadách. "Nebudeme hrát na osm beků, spíš jen na šest. Čtyři beci - Čáslava, Rachůnek, Němec a Blaťák - jsou jasní, pak se rozhodneme o dalších. Tři se převléknou, ale dva budou hrát," uvedl Růžička.

Pravděpodobná sestava:

Vokoun (Pavelec) - Čáslava, Rachůnek, Němec, Blaťák, Krstev, Barinka, Mojžíš (Nakládal) - Voráček, Červenka, Klepiš - Kvapil, Marek, Rolinek - Kašpar, Vampola, Novotný - M. Růžička, Koukal, Hubáček - Kovář.

Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články