Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Z rozpisu je trhací kalendář. Z pátého kola zůstaly jen dva zápasy, Liberec si předehraje utkání se Spartou

Pouhé dva zápasy zbyly v programu 5. kola hokejové extraligy. Vedoucí Hradec Králové bude hájit neporazitelnost na ledě Olomouce, Plzeň přivítá České Budějovice. Nováček mezi elitou stále čeká na první bodový zisk od návratu do extraligy. Liberec si po problémech soupeře z Mladé Boleslavi dojednal jako náhradu předehrávaný souboj proti Spartě, jejíž duel v Pardubicích byl také odložen. Utkání Plzeň - České Budějovice sledujte od 18:30 v přímém přenosu na ČT sport a webu ctsport.cz.

Utkání České Budějovice - Plzeň
zdroj: ČTK autor: Václav Pancer

Olomouc - Hradec Králové (18:00)

Hanáci mají po třech kolech šest bodů. Nyní je čeká velká výzva. Mohou být první, kdo Hradec Králové porazí. "Dvě výhry ze tří zápasů jsou výborné, ale nic to neznamená. Zápasů zbývá hodně a je potřeba nadále sbírat bodíky," zdůraznil trenér Mory Jan Tomajko.

Jen čtyři celky mají zatím na kontě čtyři odehraná utkání: Pardubice, Zlín, Mladá Boleslav a právě Hradec Králové. Východočeši ztratili jediný bod z 12, vévodí extraligovému pelotonu a sérii neporazitelnosti chtějí prodloužit.

"Vždy jedeme kamkoliv vyhrát. Chceme potvrdit tu dobrou šňůru v podobě tří venkovních výher a potvrdit ten dobrý start, co jsme do sezony měli. Bude to každopádně těžký zápas. Domácí jsou výborně fyzicky disponovaní, mají silnou obranu a dopředu mají šikovné kluky. Olomoucký tým navíc zdobí velká bojovnost," vyzdvihl útočník Jakub Lev.

Sport
zdroj: ČT4

Liberec - Sparta (18:00)

Bílí Tygři se narychlo dohodli na odehrání předehrávky 19. kola proti Spartě. Oba velcí soupeři, kteří patří k hlavním favoritům soutěže, se tak utkají dvakrát za sebou. Už v pátek je čeká bitva 6. kola, hrát se ale bude na domácím ledě Pražanů v O2 areně.

Liberec bodoval dosud v každém vystoupení, po dvou vítězstvích a plném bodovém zisku ale v neděli nezvládli svěřenci kouče Patrika Augusty nájezdy v Hradci Králové.

"Zápas byl velmi bojovný, neměli jsme ho špatně rozehraný. Naštěstí jsme se na konci třetí třetiny stihli vrátit do utkání a ukázali naši sílu. Jsem rád, že jsme na konci ještě zabojovali. To myslím, že je super, a musíme se od toho odrazit, to je pro nás pozitivum. Škoda, že jsme odjížděli jen s jedním bodem," uvedl útočník Dávid Gríger.

Sparta bude usilovat o první bodový zisk venku v sezoně. Prohrála na úvod v Plzni 3:5 a v neděli v Mladé Boleslavi 2:4. V jediném utkání doma zdolala Zlín 3:0.

"Nějak se nám to teď neschází dohromady, takové drobné věci neděláme dobře. Nedáme si přihrávku do hokejky, puky nám odskakujou. Není to úplně ono, nejsme v optimálním laufu," řekl trenér Pražanů Josef Jandač.

Liberci se Sparta pokusí oplatit porážky ze všech čtyř vzájemných soubojů v minulé sezoně i vyřazení ve čtvrtfinále letního poháru.

Utkání Liberec – Sparta
zdroj: ČTK autor: Petrášek Radek

Plzeň - České Budějovice (18:30)

Indiáni přišli o nedělní zápas v Litvínově. "V této těžké době člověk neví, co bude zítra. Spousta zápasů je odložena. My se ale musíme připravit na každé utkání, ať se hrát bude či ne. Je to naše živobytí, jsme za to placení, jinou práci dělat nemůžeme. Člověk neví, co bude, je to nepříjemné. Všichni to máme v hlavách, hokej je naše práce, musíme se však připravit, abychom podávali v každém následujícím zápase co nejlepší výkony," prohlásil útočník Jan Eberle.

Českobudějovičtí hráli dosud doma s Hradcem Králové a následně v Mladé Boleslavi. V obou zápasech shodně pětkrát inkasovali, celkové skóre mají 3:10 a na body zatím nedosáhli.

"Měli jsme nyní devítidenní pauzu od zápasů, tak jsme mohli alespoň kvalitně potrénovat a alespoň trochu dohnat tréninkové manko, které jsme nabrali. Na první vítězství čekáme již dlouho, takže do Plzně, s níž jsme v přípravném poháru hráli vyrovnané zápasy, jedeme vyhrát," prohlásil asistent trenéra Aleš Totter.

Zápasy Pardubice - Sparta, Zlín - Třinec, Karlovy Vary - Litvínov, Vítkovice - Brno a Liberec - Mladá Boleslav byly kvůli potížím či testování některých týmů na nemoc covid-19 odloženy.

Problémy s koronavirem sužují soutěž od samého začátku nové sezony. Hráči Vítkovic a Brna kvůli onemocnění neodehráli dosud ani jediný zápas.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články