Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Věděli jsme, že jsme lepší. Byla to otázka času, říká Kubíček o výhře nad Rakušany

Své vystoupení v základní skupině MS uzavřeli čeští hokejisté do 20 let jasnou výhrou nad Rakušany. Na první gól si ale museli počkat celých 26 minut, než se prosadil obránce Šimon Kubíček. Podle něj Češi věděli, že jsou na ledě lepší. Museli jen zůstat trpěliví.

Česká hokejová dvacítka
zdroj: ČTK/AP autor: JASON FRANSON

"Rakousko samozřejmě není takový soupeř, ale my jsme prostě potřebovali vyhrát. I když jsme v první třetině nedali góly, cítili jsme, že jsme lepším týmem než Rakousko a že je jen otázkou času, kdy ty góly dáme," řekl Kubíček.

Věří, že mužstvo to má v sobě a góly dávat umí. "Jen se musíme více tlačit do brány a víc střílet. Věděli jsme, že musíme pokračovat pořád stejně a jakmile dáme první gól, půjde to všechno o něco lépe. Povedlo se nám to ve druhé třetině a pak už to bylo dobré. Po tom našem prvním gólu už to trochu otevřeli a pak už to tam padalo," připomněl Kubíček.

Právě bek, který nedávno oslavil devatenáctiny, se postaral ve 27. minutě o vedoucí gól, který se nakonec ukázal i jako vítězný. "Byla to určitě trochu úleva, ale my jsme věděli, že jsme daleko lepší a ty góly přijdou. Šlo nejvíc o to, abychom nezapomněli bránit a soupeř nedal náhodou gól z nějakého protiútoku, což se nestalo. Zvládli jsme to dobře," pochvaloval si Kubíček.

Důležitou roli sehrál i brankář Nick Malík, ačkoliv mu k nule stačilo pouze patnáct zákroků. "Takovéhle zápasy jsou vždycky těžké. Moc tam toho na mě nešlo, je pak o něco těžší udržet koncentraci a pořád se soustředit na hru. Věděl jsem, že Rakušané mohou být nebezpeční z nějakých protiútoků, jichž tam měli dost," konstatoval Malík.

"Prvním gólem jsme se trochu uklidnili a začali hrát svou hru. Bylo tam důležité, aby kluci věděli, že jsem vzadu za nimi připravený. Hlavou jsem v tom zápase byl. Myslím, že se mi to docela povedlo udržet," dodal Malík.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články