Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS smíšených dvojic 2024 Švédsko

Třinecký Krajíček přerušuje kariéru, zradilo ho zdraví

Třinecký obránce Lukáš Krajíček ze zdravotních důvodů přerušil kariéru. Šestatřicetiletý kapitán Ocelářů letos odehrál devatenáct zápasů, naposledy nastoupil 19. ledna proti Liberci.

Lukáš Krajíček
zdroj: ČTK/Zavoral Libor

"Snažil jsem se vyvinout velké úsilí, abych byl týmu k dispozici v co nejlepší formě, ale nejde to. Nadále mám problémy, které mě limitují v tom, abych hrál roli, jakou ode mě klub, vedení, trenéři, spoluhráči i fanoušci očekávají," uvedl Krajíček.

Odchovanec Prostějova získal s Třincem dva tituly. Zdravotní problémy má od loňského ledna, kdy utrpěl na ledě Chomutova otřes mozku a vynechal zbytek sezony. Fit nebyl ani na začátku aktuálního ročníku, poprvé nastoupil v 6. kole extraligy. Vždy však odehrál jen několik zápasů za sebou a poté ze sestavy ze zdravotních důvodů vypadl.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Mladá Boleslav - Třinec

"Už to trvá příliš dlouho, trápím se opravdu prakticky celý rok. Navíc se blíží vrchol sezony a usoudil jsem, že by bylo fér vůči všem, kteří v Třinci dělají hokej a dávají do toho všechno, abychom si vyložili férově karty na stůl. Nejsem přítelem unáhlených rozhodnutí, s touto možností jsem si pohrával nějaký čas a tento verdikt je nejlepší pro mě, pro klub i pro mou rodinu," řekl Krajíček.

Sportovní ředitel klubu Jan Peterek přiznal, že jej Krajíčkovo rozhodnutí nezaskočilo. Informace o jeho stavu Oceláři měli. "Samozřejmě, že v Lukášovi ztrácíme kvalitního hráče, který je pro nás přínosem v jakékoli roli. V kabině měl díky své skvělé kariéře a skromnosti, která mu zůstala, přirozenou roli autority, kterou každý respektoval. Je to velká ztráta, nicméně kádr máme kvalitní, což dokázalo i poslední play-off korunované zlatými medailemi, které už Lukáš sledoval jen zpovzdálí," uvedl Peterek.

Krajíček i přes přerušení kariéry zůstane na soupisce Třince a teoreticky je možné, že v příštích měsících do hry opět zasáhne. "Nikdo z nás nevidíme do budoucnosti, obzvlášť když jde o zdraví. V tento okamžik si myslím, že je tento krok nejlepší cestou pro všechny," dodal Krajíček.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články