Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Trenér Výborný ve Spartě pokračuje, bude asistovat Hynkovi

Praha - Trenér Frantiček Výborný zůstává v hokejové Spartě, kde bude působit jako asistent nového kouče Pavla Hynka. Toto duo naváže na úspěšnou spolupráci ze sezony 1999/2000, kdy dovedlo klub k titulu, po deseti letech si však oba muži prohodili role. Hynek si při podpisu smlouvy se Spartou vymínil podmínku, že si sám vybere asistenta. Při výběru se rozhodl pro Výborného, který post asistenta přijal.

"Když jsem vedl s Petrem Břízou první jednání, tak jsem mu to říkal. Chtěl jsem si kolegu vybrat sám. Vedení samozřejmě může mít svůj okruh kandidátů, to je jedna věc. Já jsem chtěl zároveň dělat s někým, koho znám a komu stoprocentně věřím. Přestože jsem věděl, že chce Franta odejít do Ruska, tak to bylo první jméno, které jsem vyslovil," řekl klubovému serveru Hynek. O Výborného s Jelínkem měl zájem v sezoně Omsk, kde ale nakonec pokračuje Igor Nikitin.

Pětapadesátiletý Výborný byl hlavním koučem ve Spartě nepřetržitě od 8. listopadu 2005 po odvolání Jaromíra Šindela spolu s asistentem Marianem Jelínkem. V letech 2006 a 2007 získal se Spartou titul. Do klubu se už předtím několikrát vracel, v extralize trénoval i Litvínov, Havířov a Pardubice. Má za sebou angažmá v Acroni Jesenice a vedl slovinský národní tým dokonce na mistrovství světa v Rize v roce 2006.

Hynek v otočení rolí nevidí problém

"Může to vypadat zvláštně, že jde Franta dělat asistenta mně, když to předtím bylo obráceně, ale jde jednoduše o vývoj událostí. Jak říkám, kdyby nechtěl, tak do toho jít nemusí. Franta je spolu s doktorem Wohlem nejúspěšnější trenér v historii Sparty," prohlásil Hynek. "Je to moje rozhodnutí a za ním si stojím. Já dávám hlavu na špalek, jak s oblibou říkám, my trenéři sedíme na elektrickém křesle. Vedení, fanoušci, veřejnost mne bude hodnotit podle odvedené práce, podle výsledků."

Hynek, který v minulé sezoně vedl poprvé jako hlavní trenér Plzeň a došel s ní do semifinále, se do Sparty vrátil po více než šesti letech. Na titulu se podílel i v roce 2002 jako asistent Václava Sýkory, v prosinci 2002 byli oba odvoláni. Následně působil v Litvínově a ve Znojmě.

Pavel Hynek
zdroj: ČT24 autor: ČT24
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články