Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno

Sparta má nejlepší kádr za poslední roky, tvrdí třinecký Kalous

Praha - K souboji dvou největších favoritů na zisk mistrovského titulu, Třince a Sparty, dojde již v semifinále play-off hokejové extraligy. Očekávaná série začíná na ledě Ocelářů, kteřá ovládli základní část. Utkání Třinec - Sparta sledujte už od 15:10 na programu ČT sport a našem webu, studio Buly - hokej živě začíná v 15:00.

Třinec - Sparta
zdroj: ČTK autor: Sznapka Petr

Sparta je jediným celkem, s nímž měl jasný vítěz základní části pasivní bilanci vzájemných zápasů: Třinec vyhrál pouze v jediném ze čtyř. I když se Sparta pomaleji rozjížděla, kouč Ocelářů Jiří Kalous tvrdí, že má nejlepší kádr za poslední roky. "Skládala a doplňovala ho postupně o výborné hráče, zkušené reprezentanty i mladé bojovníky. Hlinka, Rolinek, Kumstát, Pech a další hráči - to je těžký kalibr. Potvrdila to i nejlepší produktivitou v základní části, suverénně nejlepší přesilové hry, to je obrovská zbraň," řekl Kalous.

Podle třineckého kouče není snadné ukázat na jednu nesilnější disciplínu Pražanů. Slezané se však jednoznačně musejí mít na pozoru před přesilovými hrami, z nichž od Sparty dostali v základní části osm gólů. "Sehranost všech útoků je na špičkové úrovni. Kromě přesilových her má skvěle organizovanou hru ve středním i obranném pásmu a má výborné rychlé protiútoky po získání kotouče. Je trpělivá a umí si počkat na svou šanci, umí udeřit," řekl Kalous.

Je nám líto, video expirovalo.
Pilař před semifinále s Třincem vzývá důraz na obranu

Sparta se podobně jako před čtvrtfinále musela po nejrychlejší možné výhře nad Hradcem Králové poprat s velmi dlouhou herní pauzou. "Dva dny jsme si orazili, pak jsme měli jeden tréninkový blok a den pauza, přičemž jsme tu měli trošku virózu, takže kluci alespoň měli šanci to doléčit. Už je to čekání dlouhé, samozřejmě se těšíme, aby to začalo," uvedl kouč Josef Jandač.

Jeho soubor narazí na výrazně odlišného soka, než byli v minulém kole Východočeši, ale Jandač se brání všeobecně vžitému hodnocení, že Oceláři jsou o hodně ofenzivnější než právě Hradec Králové. "Neřekl bych, že je to zase až tak ofenzivní mužstvo. Třinec se vždy pasuje do pozice ofenzivního mužstva, ale Jirka Kalous to tam vázal do obrany ty dva roky, co tam je. Myslím, že moc dobře ví, o čem to je. A bude určitě dobře připravený," řekl Jandač, jehož s Kalousem pojí dlouholeté kamarádství.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články