Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Archiv D: Sport 1975

Sílu na zlomení série máme, domnívají se Brňané

Brno - Hokejistům Komety Brno se po třech prohraných semifinálových zápasech s Litvínovem hodně vzdálil sen o získání mistrovského titulu. Dvojnásobní finalisté z posledních tří ročníků vkládali po dvou nezdarech na severu Čech hodně nadějí do bouřlivého domácího prostředí, od kterého si slibovali zvrat. Ten však nepřišel a Litvínov si po vítězství 3:0 vybojoval luxusní výhodu tří mečbolů.

Jakub Koreis, Petr Ton, Tomáš Vondráček
zdroj: ČTK autor: Václav Šálek

"Sílu na zlomení série máme. Zítra je další den. Jednou se musí někomu podařit v play-off zlomit vývoj na utkání z 0:3 na 4:3. Všichni budeme mít v hlavách, že chceme skončit první," uvedl útočník Komety Jan Hruška a ve stejném duchu hovořili i jeho další spoluhráči. Slabinou Brňanů v play-off je ale nízká produktivita. Z deseti zápasů v tomto ročníku svěřenci trenéra Vladimíra Kýhose vyšli už podruhé střelecky naprázdno.

"Šancí jsme si vytvořili dnes dost. Jenže při nás nestojí štěstí a trefujeme tyčky. Řešíme špatně koncovku. Dnes se to odrazilo i v tom, že jsme nedali ani branku. Play-off je těžké v tom, že se hraje hodně ze zabezpečené obrany," posteskl si Hruška. Právě elitní brněnská řada Petr Ton, Vojtěch Němec a Hruška měla být v současném vyvrcholení extraligy hlavní údernou silou Komety.

Realita je zcela jiná. Hruška zatím na gól čeká a připsal si pouze jednu asistenci. Kanonýr Ton má na svém kontě jeden gól a tři asistence. Nejlépe je na tom Němec se třemi góly a dvěma přihrávkami. "Není to příjemné, když víme, že se od nás góly čekají. A ty nepřichází. Ve čtvrtfinále jsme branky nedávali, ale zbývající útočníci nás zastoupili a nemuselo se to tolik řešit. Nyní je ale situace jiná, prohráváme na zápasy 0:3. Máme nelichotivou situaci hodně v hlavách. O to více to každý v sobě řeší," přiznal Hruška.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Brno - Litvínov

Brňany lámou nevydařené vstupy do zápasů a většinou se jim nedaří výsledky otáčet. "První inkasovaný gól dnes zavinila chybička, která se stává. Vzniklo po ní přečíslení tři na dva. Litvínov tuto situaci sehrál výborně. Petružálek střílel do prázdné branky. Měli jsme potom problém se s rychle inkasovaným gólem vyrovnat. Ale od desáté minuty už to bylo v pohodě a zápas byl otevřený. Rozhodující bylo, že jsme si nedokázali poradit s brankářem Francouzem," popsal příčiny prohry Hruška, který přiznal, že je obtížné se dostat před branku Litvínova.

"Soupeř hraje dobře a před branku nás příliš nepouští. Samozřejmě je to nepříjemné. Mají vysoké obránce, kteří před brankářem čistí prostor. Zatím se jim to daří. Ale dnes ve třetí třetině jsme měli šancí dost. Poradili jsme si s taktikou Litvínova v základní části, musíme si s ní poradit i nyní," doufá Hruška.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články