Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Rozjetou Slavii nezastavil ani Vsetín, na druhé místo vystoupal Přerov

Slávističtí hokejisté porazili v 17. kole nadstavby o pořadí v play-off dosud druhý Vsetín 4:2. Slavia vyhrála posedmé v řadě. Na druhou pozici se posunul díky výhře 3:2 nad Havířovem Přerov, jeho manko na vedoucí českobudějovický Motor je ale 36 bodů. Lídr první ligy vyhrál v Litoměřicích 3:0.

Slavia, která se přiblížila na dva body čtvrtému Chomutovu, vykročila za dalším úspěchem v první třetině. Získala dvoubrankový náskok díky gólům Filipa Vlčka a Vítězslava Bílka. Ve druhé třetině ale domácí náskok ztratili. Nejdříve využil přesilovou hru Lukáš Volf a pak se trefil i David Vítek.

V čase 58:53 ale rozhodl Zdeněk Kubica a tři vteřiny před koncem ještě pojistil výsledek Bílek, který si vylepšil bilanci při svém působení na střídavý start z extraligového Kladna už na devět branek ze šesti zápasů. Valaši prohráli čtvrtý z posledních šesti duelů.

Přerov za pátou domácí výhrou z posledních šesti utkání vykročil podařeným úvodem a v osmé minutě vedl už 3:0. Po 26 sekundách otevřel skóre Jiří Krisl, ve třetí minutě se prosadil Jakub Navrátil a potom využil přesilovou hru Darek Hejcman.

Havířov, který v minulých třech zápasech nebodoval, se sedmou prohrou z posledních osmi utkání nechtěl smířit. Ještě v první třetině se trefil za hosty David Chroboček a v 28. minutě snížil na rozdíl gólu Erik Němec. Domácí už ale těsný náskok udrželi.

Suverén druhé nejvyšší soutěže České Budějovice vyhrály pošesté v řadě a potřinácté za sebou bodovaly, přičemž při této sérii jen jednou prohrály. V Litoměřicích, které vyšly už pošesté za sebou naprázdno, otevřel skóre po 130 sekundách Martin Beránek a v 27. minutě zvýšil Kanaďan David Gilbert. V závěru ještě v power-play dovršil výsledek Vít Christov. 

Devátá Jihlava zastavila rozjetý Frýdek-Místek, vyhrála na jeho ledě 6:5 po samostatných nájezdech a uspěla popáté z uplynulých šesti duelů. Domácí prohráli po pěti vítězstvích v řadě. Desátý Prostějov rozdrtil předposlední Kadaň 6:1 a na jedenáctou pozici před Frýdek-Místek se posunula Třebíč díky výhře nad posledním Sokolovem 3:1.

O pořadí v play-off:

Litoměřice - České Budějovice 0:3 (0:1, 0:1, 0:1), Přerov - Havířov 3:2 (3:1, 0:1, 0:0), Slavia Praha - Vsetín 4:2 (2:0, 0:2, 2:0).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články