Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Řeším jen to, co můžu ovlivnit – to je to, jak budu hrát, říká gólman Will

V Kontinentální lize chytá výborně. Brankář Roman Will si hokej v Čeljabinsku užívá a je šťastný, že je ve druhé sezoně po příchodu z Liberce hodně vytížený. Formu chce ukázat i na Channel One Cupu a pomoci reprezentaci uspět. O možném startu na únorových olympijských hrách v Pekingu zatím vůbec nepřemýšlí. O nominaci ani o tom, zda NHL uvolní hráče.

"Nijak to neřeším, protože to neovlivním. Ovlivním jen to, jak budu hrát za národní tým a v Rusku. To je jediná věc, kterou můžu kontrolovat. Pro mě osobně není důvod spekulovat, jestli hráči z NHL pojedou, nebo nepojedou. Nějak se to rozhodne a podle toho pak bude nominace," řekl Will v on-line rozhovoru s novináři.

Devětadvacetiletý odchovanec Plzně se představí v dresu národního týmu poprvé od červnového startu na mistrovství světa v Rize a podělí se o zápasy s parťákem ze šampionátu Šimonem Hrubcem z Omsku.

Reprezentačnímu srazu se věnoval Hokej fokus podcast:

"Byl jsem moc rád, když mi Zdeněk Orct (trenér brankářů) volal, že jsem v nominaci a můžu jet. Tím, že je turnaj v Rusku, pro kluby je daleko jednodušší nás uvolňovat. Doufám, že vyhrajeme všechny tři zápasy. A jestli odchytám dva zápasy já, nebo Šimon, to je jedno. Doufám, že odehrajeme dobrý turnaj z hlediska výsledků. Kdo bude chytat kolik zápasů, je celkem jedno," uvedl Will, který přijel z aktuálně druhého nejlepšího týmu celé soutěže. Lepší než Traktor je v KHL pouze Magnitogorsk.

"Cítím se dobře, letos tam hraju téměř všechny zápasy, což mi extrémně vyhovuje. Hrajeme nahoře, což je pro gólmana vždycky daleko lepší. Tím, že mám velkou porci zápasů, tak pro mě osobně je to extrémně důležité," pochvaloval si Will, který je v KHL desátý s úspěšností zákroků 92,6 procenta, má průměr 2,31 obdržené branky na zápas a s 15 vychytanými výhrami se dělí o sedmou pozici.

"Jsem spokojený s tím, kde se nacházíme v tabulce. Statistiky nesleduju, tak ani nevím, jak na tom jsem. Ale je hrozně dobře, že hrajeme na čele tabulky a tým šlape. I celkově si tým sedl lidsky, vedení to doplnilo super klukama, kteří mluví anglicky, a celou kabinu to stmelilo. Já jsem rád, že tam mám spoustu výher, to je pro mě extrémně důležité," uvedl Will.

V Traktoru dostává daleko větší prostor než ruský gólman Emil Garipov, letní posila z Dynama Moskva. "S Emilem spolu vycházíme dobře. Věřím, že je to pro něj těžké, celý život patří k top gólmanům v KHL, má Gagarinův pohár, ale kouše to dobře. Ve skrytu duše ho to asi štve, ale věřím, že tohle nám může v důležitých situacích pomoct, když tam bude i trochu naštvání, že tolik nechytá. Pak tam jde a předvede dobrý výkon a oba pomáháme týmu vyhrávat zápasy," prohlásil Will.

Únavu nepociťuje. I díky poctivé přípravě. "Jakmile skončí sezona, tak se začnu připravovat na další a celé léto dřu kvůli tomu, abych mohl odchytat co nejvíc zápasů, takže žádná únava není. Samozřejmě že když se vyhrává, pocit únavy je daleko menší, než když se nedaří a prohrává," řekl Will.

Čeljabinsk dosavadními výsledky potvrzuje nemalé ambice. "Každý tým chce samozřejmě vyhrávat. Ambice tam ale byly už minulý ročník. Měl jsem pocit, že i loni jsme měli výborný mančaft a hráli jsme opravdu dobře. Pak jsme měli takový lehčí výpadek kolem Vánoc a po nich a pak jsme se z toho nějak nemohli vyhrabat. Tým se výrazně posílil a je pravda, že gólů dáváme hodně a hrajeme výborně do útoku. Tým je o poznání lepší. Hrajeme nahoře od začátku a očekávání jsou tam velká," přiblížil Will.

Pozvánky se dočkala kompletní česká trojice z Traktoru, vedle Willa dorazili i útočníci Tomáš Hyka a Lukáš Sedlák. "Je to super, že jsme spolu letěli všichni tři. Kluci hrají výborný hokej, mají skvělou sezonu a jsou tady naprosto zaslouženě. A já jsem rád, že tady můžu být s nimi," podotkl Will.

Mrzelo ho jen, že z týmu kvůli pozitivnímu testu na koronavirus vypadl zkušený útočník Milan Gulaš, jehož různé zdravotní potíže připravily už o několik velkých akcí. "Má obrovskou smůlu. Věřím, že se mu to všechno v dobrém vrátí. Přeju mu, aby si tím teď prošel, ale dostal se na olympiádu. Věřím, že v ten nejdůležitější okamžik se štěstí otočí na jeho stranu a vyjde mu to, co si přeje nejvíc," řekl Will.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články