Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Puk jsem necítil, Sparta měla trochu štěstí, konstatoval Hamerlík

Praha - Poprvé v letošním play-off nastoupil v brance hokejistů Třince místo jedničky Šimona Hrubce zkušený Peter Hamerlík, ani 30 úspěšnými zákroky ale nezabránil porážce na ledě Sparty 1:2 v prodloužení a vyrovnání série na 2:2. Třiatřicetiletý slovenský gólman, který v roce 2011 vychytal Třinci titul, nedokázal zkrotit ve druhé minutě nastavení tečovanou ránu Roberta Saboliče a Jaroslav Hlinka rozhodl.

"Byla tam tečovaná střela, propadlo mi to mezi nohama a necítil jsem, kde je puk," řekl Hamerlík. Podle něj měli Oceláři zápas dobře rozehraný. "Dobře jsme bránili, ale bohužel se to přiklonilo k nim." Třinec přijel do Prahy s vedením 2:0 na zápasy. Nyní je za vyrovnaného stavu jisté, že bude boj pokračovat i v sobotu v Třinci a v pondělí v Praze. "Sparta je výborný soupeř, dneska měla i štěstí. My ho zase měli doma. Je to otevřené," uvedl Hamerlík.

Útočník Jiří Polanský sice dostal Oceláře ve 24. minutě do vedení, ale po zápase po sparťanském obratu smutnil. "Rozhodující gól jsem neviděl, střídal jsem a šla tam další pětka. Vím jen, že tam byla nějaká skrumáž a bylo tam víc času, než obvykle bývá před zapískáním takové skrumáže. Ale neviděl jsem to," uvedl Polanský.

Třinec za stavu 1:1 ve třetí třetině nevyužil tři přesilové hry za sebou. "Z toho bychom měli dávat gól. Nevím, proč to nevyšlo. Možná malá sehranost, možná čekání na to, že to vymyslí ten druhý. Příště to musíme vzít každý sám na sebe. Dáváme málo branek a na jeden gól je těžké vyhrát," uvedl třinecký centr.

"My jsme měli dost chuti do prodloužení, byli jsme nabuzení, chtěli jsme vyhrát, ale bohužel to pro nás skončilo moc brzo," litoval Polanský. Věří, že doma Třinec opět uspěje. "Těším se domů na naši arénu. Hrajeme de facto na dva vítězné zápasy a začínáme doma. Věřím, že to tam bude jiné a pomůže nám výhoda domácího prostředí," dodal Polanský.

Útočník Antonín Pechanec také situaci při rozhodující brance přesně nepostřehl. "Viděl jsem, že je puk pod Hamasem (Hamerlíkem), myslel jsem, že rozhodčí pískne, a najednou se objevil v bráně. Nevím přesně, co se tam stalo," prohlásil. "Dneska rozhodla smolná branka, ale jdeme dál. Doufám, že to doma obrátíme na naši stranu."

Podle Pechance chtěli dát vystřídáním brankářů trenéři mužstvu impulz po středeční porážce. "Hamas chytal výborně a Šimon včera taky. Věřili jsme, že tady dneska vyhrajeme, ale bohužel nestalo se tak. Věřím, že teď doma nás poženou naši fanoušci dopředu a vyhrajeme tam pro ně," uvedl čtyřiadvacetiletý útočník.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články