Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Před Českými hrami se k reprezentaci přidají Červenka, Šulák či Malík

K české hokejové reprezentaci se v přípravných utkáních na mistrovství světa v Tampere připojí z Finska brankáři Marek Langhamer z Ilvesu Tampere, Nick Malík z Kookoo Kouvola, obránce Libor Šulák ze švédského Örebra a útočníci Roman Červenka z Rapperswillu-Jona a Matěj Stránský z Davosu. Počty by měli doplnit v Ostravě před Českými hrami. Do tréninku se zapojí i David Krejčí z Olomouce.

Tým po zápasech na Slovensku ve čtvrtek ve Spišské Nové Vsi (1:3) a dnes v Trenčíně (4:3 po samostatných nájezdech) naopak opouští gólmani Štěpán Lukeš z Karlových Varů, Aleš Stezka z Vítkovic, obránce Libor Zábranský z Jukuritu Mikkeli a útočník Martin Lang z Plzně.

"Všem čtyřem děkujeme za odvedenou práci v trénincích i zápasech. Věříme, že se v dresu národního týmu budou objevovat i v příštích sezonách, potenciál na to určitě mají," uvedl v tiskové zprávě generální manažer národního týmu Petr Nedvěd.

"Do týmu se vrátí také Michal Jordán," řekl novinářům manažer Jan Černý na adresu obránce Chabarovsku, jehož pro tento týden vyřadil z přípravy pozitivní test na covid-19. Devatenáctiletý Malík, syn bývalého reprezentačního obránce Marka Malíka, se může těšit na debut v národním celku.

Hlásit se bude také Krejčí, který stejně jako kapitán Červenka, Stránský i Šulák nechyběl na únorových olympijských hrách v Pekingu. Dlouholetá opora Bostonu v NHL, která se loni vrátila do extraligy, se po vyřazení Olomouce v předkole play-off domluvila s Nedvědem a koučem Karim Jalonenem na pozdějším zapojení do týmu po individuální přípravě.

"David je natolik zkušený hráč, že ví, co jeho tělo potřebuje. Jsme rádi, že ho budeme mít v týmu už příští týden v Ostravě, kde chce v první řadě dobře potrénovat na ledě. Dohodli jsme se tady, že by do zápasů měl naskočit až během Švédských hokejových her," podotkl Nedvěd.

Počítat nemohou stavitelné národního týmu s útočníky Lukášem Sedlákem a Tomášem Hykou z Čeljabinsku. "Měli jsme zájem, aby se Lukáš i Tomáš k našemu týmu připojili, oba dva se ale omluvili v podstatě ze stejných důvodů. Mají za sebou náročnou sezonu včetně play-off a nevyhnuly se jim zdravotní komplikace. S oběma jsem mluvil a do začátku mistrovství by se nestihli dát zdravotně dohromady, což nás mrzí, ale plně to respektujeme a chápeme,“ dodal Nedvěd.

Výběr kouče Jalonena se na Českých hrách v Ostravě utká od čtvrtka s Finskem, Švédskem a Rakouskem. O týden později budou generálkou na šampionát Švédské hry ve Stockholmu, kde budou soupeřem českého týmu vedle Švédů a Finů ještě Švýcaři.

Nominace českých hokejistů na přípravný kemp v Ostravě a České hry (28. dubna - 1. května):

Brankáři: Petr Kváča (Liberec), Nick Malík (KooKoo Kouvola/Fin.), Marek Langhamer (Ilves Tampere/Fin.)

Obránci: Vojtěch Budík, David Jiříček, Lukáš Kaňák (všichni Plzeň), Jakub Jeřábek (Spartak Moskva/KHL), Michal Jordán (Chabarovsk/KHL), Jakub Krejčík (Dinamo Minsk/KHL), David Sklenička (Kärpät Oulu/Fin.), Jan Ščotka (Jyväskylä/Fin.), Libor Šulák (Örebro/Švéd.)

Útočníci: Ondřej Beránek, Jiří Černoch, Jakub Flek, Jan Hladonik (všichni Karlovy Vary), Matěj Blümel , David Cienciala (oba Pardubice), Petr Fridrich (Vítkovice), Petr Holík (Brno), Adam Klapka (Liberec), Petr Kodýtek (Plzeň), Pavel Kousal (Mladá Boleslav), Patrik Zdráhal (Litvínov), Roman Červenka (Rapperswil-Jona/Švýc.), Jiří Smejkal (Pelicans Lahti/Fin.), Matěj Stránský (Davos/Švýc.).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články