Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Perfektní, ale hlavně to nezakřiknout, burcuje boleslavský Pláněk

K cenné výhře hokejistů Mladé Boleslavi 3:2 po samostatných nájezdech nad Hradcem Králové pomohl velkou měrou obránce Martin Pláněk, který byl vidět na obou stranách kluziště. V ofenzivě zaznamenal jednu asistenci, v obraně si připsal čtyři zblokované střely. Nyní jeho tým vede 2:1 na zápasy.

Radek Smoleňák a Martin Pláněk
zdroj: ČTK autor: Vostárek Josef

Přitom v druhé polovině základní části se Mladé Boleslavi nedařilo. "Kde je rozdíl? Všichni hrajeme na sto procent. Myslím, že všichni plní, co mají, a bojují. Třeba jenom kolik zblokujeme střel, to je až neuvěřitelné. A Gašper (Krošelj) ještě chytá parádně. Všechno se skloubilo dohromady. Zatím je to perfektní, ale nesmíme to zakřiknout," řekl Pláněk.

"Všechny zápasy jsou strašně těžké, v jakém tempu se hraje. Ale myslím, že to zvládáme dobře. Otáčíme hru a snažíme se plnit, co si řekneme v kabině. Zatím to vychází, všichni makají, je to super,“ uvedl třicetiletý bek.

Bruslařský klub se proti Hradci opět vzadu pořádně zapotil a slovinský brankář Gašper Krošelj si připsal v utkání 47 zákroků, dalších 20 ran zblokovali jeho spoluhráči. Čtyři z nich schytal právě Pláněk. "Kolik mám modřin? To radši ani nepočítám. Je to ale v pohodě, je to prostě moje práce, abych pomáhal v obraně. Jsem jedině rád, když můžu nějakou střelu zablokovat," uvedl bek.

S plnou arénou si užil oslavy vítězného rozstřelu. "Euforie to byla obrovská. Já si ani nedokážu představit, jaké to musí být, hrát o něco velkého a jít do nájezdů. To musí být fakt brutální. I tady byly emoce obrovské a je nádherné to vyhrát," řekl Pláněk.

Mladá Boleslav vede nad Hradcem i přesto, že ještě v sérii nevyužila přesilovou hru. "Vždyť jsme dneska jednu přesilovku využili," poukazoval Pláněk na moment před druhým gólem Boleslavi, kdy na brankovišti našel Pavla Kousala, který poslal domácí do vedení 2:1. Gól však padl tři vteřiny po konci početní výhody domácích. "Ten pátý hráč tam ještě nebyl. Budeme to brát, že jsme využili přesilovku a že se v nich zlepšujeme,“ smál se Pláněk.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články