Pardubicím pomůže při zdravotních absencích útočníků Brendl

Pardubice - Hokejistům Pardubic pomůže v extralize Pavel Brendl. Třicetiletý útočník se zkušenostmi z NHL a KHL, který v tomto ročníku dosud nikde nehrál, bude ve východočeském týmu zatím měsíc hostovat, poté se obě strany dohodnou na dalším postupu. Čtyřka draftu NHL z roku 1999, kdy si rodáka z Opočna vybrali newyorští Rangers, by měla za Pardubice nastoupit již v duelu proti Zlínu.

Ilustrační foto
zdroj: ČT sport

Hlavním důvodem angažování zkušeného kanonýra, jenž má na kontě i několik reprezentačních startů, byla marodka opor v útočných řadách. "Museli jsme urychleně reagovat na situaci, která u nás nastala. Radovan Somík je zraněný na delší dobu, absentují i Martin Bartek a Tomáš Zohorna. U Martina nevíme časový horizont, kdy se vrátí do mužstva," vysvětlil generální manažer klubu Zbyněk Kusý. Bartek je přitom s 14 body (7+7) nejproduktivnějším hráčem týmu.

Proto se Kusý rozhodl angažovat Brendla, který čeká na zahraniční nabídky. "Jsme rádi, že se rozhodl nám pomoci. Pavel je Východočech, mám s ním nejlepší zkušenosti z mládežnických reprezentačních týmů a doufám, že nám v naší těžké situaci pomůže," uvedl Kusý. "Pavel tu bude na měsíc, na konci listopadu budeme celou situaci řešit s ohledem na aktuální stav mužstva," doplnil.

Juniorský mistr světa z roku 2001 hrál v minulosti za Philadelphii, Carolinu a Phoenix v NHL, kde má včetně play-off na kontě 80 zápasů a 22 bodů (11+11). Po přesunu do Evropy působil Brendl ve Švédsku (Mora, Brynäs), Finsku (Kuopio a druholigové Joensuu), Rusku (Nižnij Novgorod a Nižněkamsk) a Švýcarsku (druholigové Thurgau). Česká nejvyšší soutěž však pro Brendla bude téměř novou zkušeností. V době výluky NHL během ročníku 2004/05 stihl odehrát jen dva zápasy za Třinec, v nichž nebodoval. Ve třech duelech tehdy oblékl také dres prvoligové Olomouce.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články