Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Ostravané si v univerzitní lize na domácí půdě poradili s Masaryčkou 4:3

Brněnští hokejisté Masarykovy univerzity v dohrávce 17. kola univerzitní ligy zavítali na půdu BO Ostrava Vítkovice Steel. Do vedení domácí tým poslal v sedmé minutě útočník Jan Bernát. Brnu se sice dvakrát podařilo skóre srovnat, ale Ostrava v bouřlivé atmosféře hokejové areny ihned odpověděla a nakonec vedení udržela a do konce utkání. Ostravané se tak výhrou 4:3 dotáhli s 22 body na Brno a Olomouc.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání BO Ostrava – MUNI

Duel Ostravanů s Brnem odstartoval na konci 7. minuty útočník Jan Bernát, když se hbitě propletl mezi dvěma brněnskými obránci. O sedm minut později vyrovnal stav Adam Strakoš, avšak po dorážce Davida Gřesíka osmadvacet sekund poté šli domácí hokejisté znovu do vedení. A to gólem ve vlastním oslabení navýšil nejužitečnější hráč Ostravy Martin Sysala na stav 3:1 po první třetině.

V následující dvacetiminutovce se prosadil pouze Štěpán Kučera v dresu Masaryčky. Následnou přesilovku však jeho tým využít nedokázal, naopak dvakrát dokázali ustát oslabení.

V úvodu poslední třetiny reprezentanti Masarykovy univerzity dlouho tlačili na své soupeře z Ostravy. Zásluhou Pavla Tomaníka vyrovnali osm a půl minuty před koncem na stav 3:3. Okamžitou odpověď však za záda brněnského brankaře Filipa Krále poslal svým ligovým třináctým gólem Marek Kovalski. A na to už Brňané zareagovat nedokázali. BO Ostrava se tak po výhře 4:3 nad HC MUNI dotáhla na svého soupeře a po úterním duelu je na sdíleném 6. místě. Odvetné ukání sehrají již v sobotu 5. března v Brně.

17. kolo univerzitní hokejové ligy:

BO Ostrava Vítkovice Steel - HC MUNI 4:3 (3:1, 0:1, 1:1)

Branky a nahrávky:  7. Jan Bernát (Jakub Baca), 15. David Gřesík (Marek Kovalski, David Sysala), 18. David Sysala (Dominik Ficek), 54. Marek Kovalski (David Gřesík) 14. Adam Strakoš (Robert Věžník), 31. Štěpán Kučera, 52. Pavel Tomaník (Robert Věžník)

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články