Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Olomouc nadále čeká na výhru, Hradci nedala ani gól

Olomouc - Hokejisté Hradce Králové vyhráli ve 2. kole extraligy na ledě Olomouce 2:0 a spravili si chuť po páteční domácí porážce s Vítkovicemi 3:4 po samostatných nájezdech. O branky vítězů se postarali Jaroslav Kudrna a Rudolf Červený. Domácí brankáře Ondřeje Kacetla nepřekonali a čekají v sezoně na první zisk.

Úvodní buly vhodil fanoušek Mory, který však utkání vnímá trochu jinak než většina olomouckých hokejových nadšenců. Ondřej Zelenka je nevidomý, přesto už dva roky navštěvuje zápasy Kohoutů. Centr první pětky domácích Jakub Herman měl na vhazování speciální bílou hokejku, která půjde do dražby. Hned při prvním střídání byly šance na obou stranách. Tu olomouckou nevyužil Kafka, na druhé straně zahrozil kapitán Šimánek.

V polovině třetiny vyzkoušel Kacetla Mikúš, ale bekhendovou střelou zblízka brankáře Mountfieldu nepřekonal. A v další obrovské šanci opět Mikúš těsně minul. Ve 13. minutě šli do vedení hosté, když Kudrna uplatnil svůj důraz a dostal puk za Konráda. Na druhé straně mohl srovnat Holec, ale v dobré šanci nezamířil přesně. V přesilové hře pak možnosti neproměnili Jaroměřský a Laš.

V závěru úvodní třetiny hráli hosté přesilovku pět na tři, ale o výhodu přišli po faulu Pilaře a po vyloučení kapitána Šimánka se síly na ledě srovnaly. Druhá část začala přesilovkou domácích. Po dalším vyloučení Mountfieldu hrála Mora ve čtyřech proti třem a další velkou možnost spálil Mikúš. Na Kacetla nevyzrál ani Kafka. Hosté se připomněli ve 26. minutě po nebezpečné teči Šimánka, kterou kryl Konrád betonem.

V závěrečném dějství se Mora dostala do většího tlaku při své sedmé přesilové hře, ale Kacetla ohrozila jen střelami z dálky. V předbrankovém prostoru se domácí neprosadili. Pak už se Olomoučtí marně snažili dobýt obrannou tvrz Mountfieldu a do větší šance se už nedostali. V 59. minutě ještě pálil Eberle, ale Kacetl byl opět připraven. Domácí zkusili v závěru power play a výsledek dovršil Červený.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Olomouc - Hradec Králové

HC Olomouc - Mountfield Hradec Králové 0:2 (0:1, 0:0, 0:1)

Branky a nahrávky: 13. J. Kudrna (Frühauf), 60. Červený (T. Knotek). Rozhodčí: Hribik, Mrkva - Kis, Lučan. Vyloučení: 5:7. Bez využití. Diváci: 4131.

Olomouc: Konrád - Skrbek, Vyrůbalík, Valenta, Jaroměřský, Ondrušek, Staněk - Kafka, Herman, T. Mikúš - Buc, J. Knotek, Laš - Eberle, Řípa, Vodný - Kucharczyk, A. Zeman, Holec. Trenéři: Venera a Tomajko.

Hradec Králové: Kacetl - Pláněk, Vydarený, K. Pilař, Jank, Frühauf, Dietz, Hronek - J. Kudrna, T. Knotek, Šimánek - Bednář, Ihnacak, Courchaine - Köhler, Kukumberg, Dej - Vantuch, Tvrdík, Červený - od 33. navíc R. Pavlík. Trenéři: Draisaitl a T. Martinec.

Zdeněk Venera (Olomouc): "Byl to bojovný zápas s nasazením, snaha tam byla. Rozhodl takový propašovaný gól. Oproti Spartě jsme bránili lépe, Hradec taky. Měli jsme přes třicet střel na bránu, ale není to efektivní. To je náš problém, máme na kontě jeden gól. Příprava vypadala dobře, ale tam taky produktivita nebyla a trápíme se. Několikrát chyběl kousek. Mikúšova šance v první třetině, Kafkova ve druhé, kolikrát to vypadalo na dorážku, ale nedostali jsme se tam. V závěru jsme to stáhli na tři pětky, chtěli jsme hru zrychlit, ale nevyšlo to. V přesilovkách nám chybí klid, brzy ztrácíme puky. Spokojený nejsem."

Peter Draisaitl (Hradec Králové): "Vyhrát v Olomouci je těžké, to jsem říkal i loni. Zápas jsme dobře rozehráli, pak se do toho domácí dostali, lépe bruslili a my jsme měli problém se dostat do hry. Pak jsme bránili, povedlo se to, ale ve hře vidím pořád hodně nedostatků. V našem systému se ještě nepohybujeme, jak bychom měli. Proto si těch bodů vážím. V přesilovkách se nám dnes nedařilo, ale pracujeme na tom."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články