Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Vrána dal dvě branky, skórovali i Nečas a Zohorna. Českým gólmanům se nedařilo

Jakub Vrána přispěl dvěma góly k výhře Detroitu 6:3 nad Philadelphií a byl vyhlášen druhou hvězdou zápasu. Jeho spoluhráč Filip Hronek asistoval u dvou branek. Carolina i díky trefě Martina Nečase zdolala Tampu Bay 3:2. Radim Zohorna vstřelil druhý gól sezony, kterým pomohl Pittsburghu k vítězství 5:1 nad Columbusem. U jediné branky poražených asistoval Jakub Voráček. Jednou přihrávkou pomohl Tomáš Hertl k obratu San Jose v Calgary z 1:3 na konečných 4:3.

Radost hokejistů Detroitu
zdroj: USA Today Sports autor: Rick Osentoski

Do úterního programu zasáhli tři čeští gólmani a všichni si připsali porážku. David Rittich inkasoval pětkrát z 34 střel při prohře Nashvillu 1:6 na ledě Los Angeles a čisté svědomí nemá u poslední branky zápasu, při které špatně rozehrál.

Karel Vejmelka pustil čtyři góly z 39 střel a s Arizonou podlehl Seattlu 2:4. Čtyřikrát inkasoval i Vítek Vaněček, jenž zastavil 33 střel, při prohře Washingtonu 2:5 se St. Louis.

Vrána, který předchozí čtyři zápasy nebodoval, dostal Detroit oběma góly do dvoubrankového vedení. Český útočník zvýšil v desáté minutě na 2:0, když poslal poskakující puk přímo do horního rohu branky, a v závěru prostřední třetiny upravil skóre střelou bez přípravy z pravého kruhu na 4:2.

"Snažil jsem se najít dobré místo, ale byl jsem za Dylanem (Larkinem) a nevěděl jsem, zda mě vidí. Přihrál mi ale úžasně," řekl ke svému druhému gólu Vrána, který má v této sezoně bilanci 5+0 v sedmi zápasech.

Pravděpodobně by se stal největší hvězdou zápasu, toto ocenění ale dostal obránce Detroitu Marc Staal, který odehrál minule venku tisící utkání.

Hronek si připsal přihrávku u úvodní trefy zápasu, kterou dal po individuálním průniku Joe Veleno. Detroit vstřelil posledně dva góly při hře Philadelphie bez brankáře a český bek získal druhý bod v zápase u uklidňujícího zásahu na 5:3.

"Pro naše sebevědomí je ohromně důležité, že jsme vyhráli," radoval se Vrána. "Musíme být k sobě upřímní, poslední zápasy jsme nehráli dobře. Tentokrát jsme ale byli připraveni hrát a pomohlo nám, že jsme od začátku vedli," doplnil.

Nečas otevřel skóre zápasu, když v přesilové hře překonal střelou zpoza pravého kruhu jednoho z nejlepších gólmanů soutěže Andreje Vasilevského.

"Snažil jsem se vystřelit nejrychleji, jak jsem mohl, ke vzdálenější tyči. Ani nevím, kudy to prošlo," řekl Nečas, kterému se proti Tampě Bay daří a v posledních dvou sezonách si udržuje průměr bodu na zápas (5+5).

Český útočník skóroval teprve podruhé od poloviny ledna a od novinářů dostal i dotaz, zda se mu ulevilo, že je po uzávěrce přestupů, která skončila v pondělí.

"Vůbec ne. Pokud by se to stalo, nic bych s tím nemohl dělat. Moje práce je makat na ledě. Na tohle (možnost výměny) jsem nemyslel," řekl Nečas, třetí hvězda zápasu.

Na straně Tampy Bay prožívá neproduktivní období Ondřej Palát, který nedal gól už 19 zápasů (0+5).

Columbus vedl poté, co si Voráček vyměnil na modré čáře puk se Zachem Werenskim, jehož střelu dorazil Gustav Nyquist.

Obrat odstatoval ve 23. minutě Zohorna, který z dorážky pohodlně doklepl puk do prázdné branky. Pittsburgh otočil ve druhé třetině na 4:1, dvakrát se trefil Jake Guentzel.

V sestavě vítězů nastoupil poprvé Rickard Rakell, za něhož Penguins obětovali ve velké výměně i Dominika Simona.

San Jose vyrovnalo v Calgary v 52. minutě na 3:3 i díky Hertlovi, který přihrál od zadního mantinelu před branku puk skórujícímu Alexandru Barabanovovi. Za 28 sekund později rozhodl Logan Couture. Gólman Calgary Daniel Vladař plnil roli náhradníka.

Rittich inkasoval třikrát už v úvodních jedenácti minutách hry a další dva góly pustil ve třetí třetině. Nashville zkoušel už v 54. minutě hru bez brankáře, ale Adrian Kempe svou druhou trefou v zápase zvýšil na 5:1.

Poslední gól utkání šel na vrub Ritticha, jenž špatně rozehrál. Vaněček ani Vejmelka za žádnou ze čtyř inkasovaných branek nemohli.

Výsledky úterních zápasů NHL:

New Jersey - NY Rangers 7:4, Pittsburgh - Columbus 5:1, Washington - St. Louis 2:5, Carolina - Tampa Bay 3:2, Detroit - Philadelphia 6:3, Los Angeles - Nashville 6:1, Winnipeg - Vegas 4:0, Dallas - Edmonton 5:3, Calgary - San Jose 3:4, Arizona - Seattle 2:4, NY Islanders - Ottawa 3:0.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články