Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Seznamte se, 32. klubem NHL jsou Seattle Kraken. Logo navazuje na Metropolitans

Návrat Seattlu do NHL je znám od prosince 2018, ale hokejoví fanoušci si museli počkat na oficiální název až do července 2020. Představitelé nového člena severoamerické ligy odhalili v rekonstruující se hale Seattle Kraken, kteří vstoupí do soutěže v sezoně 2021/2022. Klubovým barvám dominují odstíny modré.

Nové logo týmu Seattle Kraken
zdroj: nhl.com

Termín Kraken byl jedním z favoritů na vítězný název. Mezi dalšími zvažovanými možnostmi byli Sockeyes, Sea Lions, Steelheads, Renegades, Totems, Thunderbirds, Firebirds nebo Emeralds. Nakonec přece jen převážil prvek mytické mořské příšery, kterou kraken ztělesňuje. Velké "S" v logu navazuje na předchozí tým ze Seattlu, tehdejší Metropolitans dokonce v roce 1917 získali Stanley Cup ještě před vznikem NHL.

"Seattle je město s hlubokou námořní historií. Myslím, že toto jméno ztělesňuje spojení s mořem a zvědavostí z toho, co je pod jeho hladinou. Je to přirozená vazba na Seattle a pacifický severozápad," řekl generální manažer klubu Ron Francis. "V teorii to odráží sílu a agresi hokeje. Doufáme, že to je druh vytrvalosti, kterou naši hráči ukážou pokaždé, když půjdou na led. Takže jsem z toho nadšený," dodal.

Seattle se přidá do Západní konference, čímž dojde k paritě mezi počtem týmů na Západě a Východě se 16 kluby. Nový klub zamíří do Pacifické divize k Edmontonu, Vancouveru, Calgary, Anaheimu, Los Angeles, San Jose a Vegas, přičemž Arizona se přesune do Centrální divize, kde je aktuálně sedm celků.

Právě potenciální rivalita s Vancouverem v severopacifické oblasti byla kromě zmíněné parity mezi konferencemi hlavní motivací a argumentem pro udělení přístupu do rodiny NHL. Dalším mezníkem klubu bude rozšiřovací draft v červnu 2021. V něm si Seattle vybere z každého týmu NHL po jednom hráči, čímž vytvoří jádro budoucího kádru podobně, jako to udělali v roce 2017 poslední nováčci Vegas Golden Knights.

Zrekonstruovaná hala, jejíž renovace si vyžádá asi 750 milionů dolarů, ponese jméno Climate Pledge Arena. V Seattlu se bude hrát vrcholná profesionální soutěž v halovém sportu poprvé od roku 2008, kdy město opustili zástupci basketbalové NBA SuperSonics.

Dres týmu Seattle Kraken
zdroj: nhl.com
Zdroj
nhl.com, ČT sport, espn.com, seattle-metropolitans.com

Hlavní zprávy

Nejčtenější články