Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Kaše je v nominaci na Mastertonovu trofej za oddanost hokeji

Přes neustálé otřesy mozku statečně bojuje a tohle se v NHL cení. Český útočník Ondřej Kaše je za Toronto Maple Leafs v nominaci na Mastertonovu trofej, jež se v NHL uděluje za vytrvalost, sportovní přístup a oddanost hokeji. Šestadvacetiletý kadaňský rodák se po opakovaných otřesech mozku vždy dokázal vrátit.

Ondřej Kaše slaví gól Toronta
zdroj: ČTK/AP autor: Paul Sancya

Kašeho provázely zdravotní problémy v jeho předchozích působištích Anaheimu a Bostonu a po minulé sezoně dokonce nebylo vyloučeno, že kariéru v NHL ukončí. Místo toho však podepsal smlouvu s Torontem, kde se mu až do dalšího zranění dařilo: v 50 zápasech vstřelil 14 gólů a nasbíral 27 bodů, než ho 19. března v utkání s Nashvillem zastavil další otřes mozku.

Bývalý hráč Chomutova Kaše se už mezitím vrátil k tréninku a trenér Maple Leafs Sheldon Keefe doufá, že ho bude mít k dispozici na začátku květnového play-off.

Na Bill Masterton Trophy nominuje svého zástupce každý klub NHL, Kašeho vybrali torontští hokejoví novináři. Trofej pojmenovanou po jediném hokejistovi, jenž zemřel přímo na následky zranění utrpěného v utkání NHL, získal jako jediný Čech v sezoně 2015/16 Jaromír Jágr v dresu Floridy.

Seznam hráčů, mezi nimiž je například i slovenský obránce Zdeno Chára z New York Islanders, bude později zúžen na tři. Držitel ocenění bude vyhlášen mezi třetím a čtvrtým finále Stanley Cupu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články