Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

Další problém pro Mrázka. Zranění třísel mu ukončilo základní část NHL

Nejdřív se ho na trhu volných hráčů chtělo Toronto zbavit, teď přišlo nepříjemné zranění. Pro gólmana Petra Mrázka předčasně skončila základní část NHL a v sezoně se mu lepí smůla na paty. Podle kouče Maple Leafs bude český brankář se zraněním třísel mimo hru nejméně šest týdnů.

Mrázek se zranil v úterním utkání na ledě Bostonu, z kterého odstoupil už v osmé minutě. Ve své první sezoně v dresu Maple Leafs třicetiletý český brankář odchytal 18 zápasů, v nichž si připsal 12 vítězství.

Zranění ho potkalo ve chvíli, kdy po kritice svých výkonů předváděl výborné výkony. Poté, co ho klub umístil na seznam volných hráčů, vychytal Mrázek v obou zápasech výhru s úspěšností 93,1 procenta. "Rozjel se a poslední utkání odchytal dobře. Je to škoda," řekl kouč Keefe po úterním duelu.

Mrázka, který loni podepsal s Torontem tříletou smlouvu na 11,4 milionu dolarů, nahradil v brance Erik Källgren. Švédský gólman začne dnešní utkání proti Winnipegu. Brzy by měl být opět k dispozici i Jack Campbell, který nechytá od 8. března kvůli zranění žebra.

"Od lékařů má svolení. Záleží na tom, jak se bude cítit a kdy bude připraven nastoupit. Nějaký čas s týmem netrénoval," řekl Keefe, jehož týmu patří šesté místo v tabulce Východní konference. V základní části zbývá Torontu odehrát 16 zápasů do konce dubna.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články