Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Nevyhráli jsme kvůli koncovce, druhé místo je super, hodnotil Zohorna Švýcarské hry

Ač tomu výsledek nenasvědčuje, podle kapitána Tomáše Zohorny čeští hokejisté proti Švédům nepodali špatný výkon. Reprezentaci stačil zisk bodu k tomu, aby pod koučem Karim Jalonenem získala na čtvrtém turnaji Euro Hockey Tour třetí triumf, ale po porážce se Švédskem 0:4 se musela spokojit s druhým místem. 

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Česko – Švédsko

"Měli jsme dobrý pohyb, jezdilo nám to. Vytvořili jsme si spoustu šancí. Kdybychom dali gól, dva a šli do vedení, byl by to úplně jiný zápas," řekl Zohorna. Češi přestříleli soupeře v poměru 36:24, ale gólmana Marcuse Högberga nepřekonali.

"Nebyli jsme moc na puku v útočném pásmu, naopak Švédi drželi kotouč především v útočné třetině. Hrálo se proti nim těžko. Jsou šikovní, dobře si nahrávali. Ale odehráli jsme dobrý zápas, jen ve skóre to nevyšlo," prohlásil.

Brankáři Linköpingu, který má i zkušenosti z NHL v barvách Ottawy, měli hráči podle pardubického útočníka situaci více zkomplikovat. "Šance jsme měli, ale jejich gólman skoro všechny puky viděl. Měli jsme chodit víc před bránu a clonit, abychom mu chytání znepříjemnili," podotkl Zohorna.

I s druhým místem byl Zohorna, který se vrátil do národního týmu poprvé od únorových olympijských her v Pekingu, celkem spokojený. Turnaj podle něj splnil roli, kterou jako součást přípravy na vrchol sezony v podobě mistrovství světa v Rize a Tampere má.

"Je super, že trenér Jalonen zkouší nové hráče. Snaží se dát prostor mladým, aby kluci nabrali zkušenosti s mezinárodním hokejem. Vidí tu úroveň a ukáže jim to, v čem ještě musí zamakat. Chtěli jsme turnaj vyhrát, což se nám kvůli koncovce nepovedlo, ale druhé místo je super," dodal Zohorna.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články