Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Některé hvězdy z NHL budou mít zpoždění. Na Švédské hry se proto vrátil Zdráhal

Po Českých hrách měl reprezentaci opustit, ale útočník Patrik Zdráhal nakonec pojede s českými hokejisty také do Stockholmu na Švédské hry. Kouč Kari Jalonen s generálním manažerem Petrem Nedvědem rozšířili výběr na třicet hráčů, protože útočníci Dominik Simon z Anaheimu s Tomášem Hertlem i obráncem Radimem Šimkem ze San Jose se připojí ve švédské metropoli až v pátek.

zdroj: ČTK autor: Jaroslav Ožana

Hokejisté se po dvoudenním volnu po ostravském triumfu sešli v Praze přímo k odletu na generálku na mistrovství světa v Tampere a Helsinkách. Jalonenovi už se hlásily další posily z NHL – brankář Karel Vejmelka z Arizony a bek Filip Hronek s kanonýrem Jakubem Vránou z Detroitu.

"Ta sezona nebyla pro nás samozřejmě úplně ideální. Ale už je to za mnou, koukám dopředu a teď momentálně mám nějaký cíl tady. Těším se na to a jsem strašně rád, že tady můžu být. Jsem vážně hrozně natěšený," řekl Vrána, jenž po operaci ramena odehrál dosud v ročníku jen 26 zápasů.

Vedle hráčů z NHL se zařadí nově do přípravy také čtveřice finalistů extraligy – obránci Tomáš Kundrátek s Davidem Musilem z mistrovského Třince a Michal Moravčík s útočníkem Filipem Chlapíkem ze Sparty.

Je nám líto, video expirovalo.
K reprezentaci se připojili hráči z NHL

Po neuvolnění Dmitrije Jašina z Arizony zůstal v kádru oproti původním předpokladům útočník Ondřej Beránek z Karlových Varů a přidal se i Zdráhal. Do zápasů zasáhne už také centr David Krejčí z Olomouce, který se minulý týden s týmem zapojil do tréninků.

Český tým bude v Avicii Areně po příletu do Švédska poprvé trénovat v 17:20. Ve čtvrtek od 19:00 nastoupí proti domácímu Švédsku. V sobotu v poledne bude hrát s Finskem a v neděli ve stejný čas se Švýcarskem, které na závěrečném turnaji Euro Hockey Tour nahradilo Rusko vyloučené kvůli válečné agresi na Ukrajině.

V příštím týdnu se tým sejde v úterý v Praze a o den později odletí na šampionát do Tampere.

Nominace českých hokejistů na Švédské hry ve Stockholmu (5. až 8. května):

Brankáři: Štěpán Lukeš (Karlovy Vary; 10 zápasů), Marek Langhamer (Ilves Tampere/Fin.; 5), Karel Vejmelka (Arizona/NHL; 0),

Obránci: Tomáš Kundrátek (77 zápasů/9 branek), David Musil (oba Třinec; 47/0), David Jiříček (Plzeň; 11/2), Michal Moravčík (Sparta; 48/1), Michal Jordán (Chabarovsk/KHL; 89/5), Jakub Krejčík (Dinamo Minsk/KHL; 112/5), David Sklenička (Kärpät Oulu/Fin.; 66/4), Jan Ščotka (Jyväskylä/Fin.; 20/1), Filip Hronek (Detroit/NHL; 32/7), Radim Šimek (San Jose/NHL; 31/5),

Útočníci: Ondřej Beránek (24/2), Jiří Černoch (12/5), Jakub Flek (všichni Karlovy Vary; 36/8), Matěj Blümel (Pardubice; 30/9), Petr Holík (Brno; 42/14), Filip Chlapík (Sparta; 9/1), Petr Kodýtek (Plzeň; 20/2), David Krejčí (Olomouc; 39/8), Patrik Zdráhal (Litvínov; 22/4), Roman Červenka (Rapperswil-Jona/Švýc.; 163/42), Jiří Smejkal (Pelicans Lahti/Fin.; 40/4), Matěj Stránský (Davos/Švýc.; 39/6), Michael Špaček (Frölunda/Švéd.; 27/3), Hynek Zohorna (Oskarshamn, Švéd.; 50/7), Tomáš Hertl (San Jose/NHL; 37/5), Dominik Simon (Anaheim/NHL; 36/9), Jakub Vrána (Detroit/NHL; 16/6).

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články