Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Na papíře s Voráčkem a Kubalíkem. Budu se snažit, aby to klapalo, hlásí Kovář

Prostředí příjemné s řadou známých tváří z Plzně, základ pro pohodu v týmu by měl. Útočník Jan Kovář dorazil na sraz hokejové reprezentace v Nitře. Přeje si, aby se všichni bývalí či současní hráči Indiánů udrželi mezi vyvolenými a společně pak vybojovali na MS medaili, na kterou dlouho čeká český hokej i on sám. Přímý přenos přípravného utkání v Trenčíně proti Slovensku sledujte v pátek od 17:55 na programu ČT sport či webu ctsport.cz.

Jan Kovář
zdroj: ČTK autor: Šimánek Vít

"Je tady fakt hodně kluků, co jsou spojení s Plzní," řekl Kovář s úsměvem. "Je samozřejmě super jich vidět po té kabině tolik. Známe se dlouho a člověk je vždy rád, když vidí známé tváře. Občas to pomůže i na ledě. S klukem, kterého znáte dlouhá léta, víte, co si k sobě můžete dovolit a jak na sebe mluvit. Pevně doufám, že všichni vydržíme v týmu až do šampionátu a dosáhneme na nějaký úspěch," doplnil Kovář, vedle něhož je ve výběru také jeho starší bratr Jakub.

Za poslední sezony hájili - či stále hájí - vedle něho plzeňské barvy obránci Jakub Jeřábek, Michal Moravčík, David Sklenička či útočník Dominik Kubalík. Gulaš, s nímž Kovář táhl Indiány za bronzem, by se mohl přidat v dohledné době. "Moc zpráv nemám, vím jen, že byl u doktora a dostal snad i nějaká antibiotika, tak netuším, jak to má. Jde o něco, co se může změnit každý den, takže těžko říct, kdy případně dorazí," podotkl Kovář.

Semifinálové vyřazení s Třincem v sedmém utkání ho trochu přebolelo. "Ale když jsem viděl  pokračování finálové série, tak je to člověku líto, že jsme se tam nedostali. Člověk si pořád říká, co mohlo být jinak a co jsme mohli udělat líp, abychom to hráli my, ale bohužel, už to nezměníme. Mrzí mě, že to finále nehrajeme, ale už se soustředím na něco jiného," přemítal nahlas devětadvacetiletý písecký rodák Kovář.

Finále sleduje i proto, že za Liberec hraje jeho kamarád Tomáš Filippi. "Tomáš je opravdu velký kamarád, tak koukám, jak si vede, a držím mu palce. Proto fandím Liberci, Tomášovi bych to strašně moc přál," prohlásil Kovář, jenž s Filippim strávil takřka tři sezony v Magnitogorsku v Kontinentální lize.

Sám ještě trochu pociťuje na svém těle náročný závěr sezony, kdy jdou šrámy a zranění stranou. "Něco tam bylo, ale dá se říct, že se uzdravuju, a měl bych být stoprocentně fit. Nemělo by to snad nijak ohrozit možnou účast na mistrovství světa, ale uvidíme při zápasech. Trénink je přece jen něco jiného," podotkl Kovář.

Ceněný centr by mohl podle prvotních záměrů trenérů vytvořit dvojici s Jakubem Voráčkem. "Už jsme spolu odehráli pár zápasů i na mistrovství světa. Voras je špičkový hráč a my jsme strašně rádi, že tu je a že se rozhodl po té dlouhé sezoně pomoct. Teď jsem s ním na papíře já, ale nevím, zda to vydrží a jaké mají plány trenéři. Zda ho budou zkoušet ještě s někým jiným, uvidíme. Já se budu snažit, aby to klapalo," řekl Kovář.

A kdo k nim jako třetí? "Na tréninku tam s námi byl Kubalda (Dominik Kubalík), uvidíme, jak to bude pak postavené na zápasy. Také jestli Milan Gulaš bude, nebo ne. Těžko soudit. Bylo by asi fajn tam mít nějakého střelce, ale musí si to celkově sednout. Není to o tom, že se tam postaví někdo s dobrou střelou a bude jen stát, čekat a střílet," uvedl Kovář.

Loni si zahrál olympijský turnaj, ale z MS v Dánsku se omluvil. Jinak hrál na šampionátu pokaždé od roku 2013. "Už je to vážně dlouho, co nebyla medaile. A čekám na ni i já. Už by to vážně chtělo nějakou přivézt. Můžu slíbit, že pro ni uděláme maximum všichni, co tam pojedeme. Vypadá to, že tam všechny týmy budou nabité, ale prostě nemůžeme mít jiný cíl," prohlásil Kovář.

V otázce jeho budoucnosti zatím nenastal žádný posun. "I když se něco řeší a agent vyjednává. Nemám ale ponětí, co bude, ani nějak preferovaný směr. Jde mi hlavně o to, aby ta nabídka dávala smysl a byla pro mě zajímavá. A tím určitě není myšleno jen finančně, ale po všech stránkách. Zatím je to otevřené a nemusím nijak extra spěchat," řekl Kovář.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články