Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Švýcaři převálcovali Dánsko a vedou skupinu A

Druhý duel skupiny A zvládli lépe hráči helvétského kříže. Úvodní dvacetiminutovka byla ještě vyrovnaná, v té druhé už ale Švýcaři nenechali Dánům šanci. Dánský celek nakonec s přehledem přehráli a zvítězili 6:0. 

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Dánsko - Švýcarsko

Švýcaři duel rozhodli ve druhé třetině, ve které se prosadili čtyřikrát. Gólem a třemi asistencemi se na jejich výhře podílel útočník Denis Malgin, čisté konto udržel brankář Leonardo Genoni.

Dánové měli hned v úvodu utkání výhodu přesilové hry, Forův faul ale potrestat nedokázali. I díky tomu mohli jít do vedení Švýcaři. V deváté minutě využil zakrytého výhledu brankáře Dichowa útočník Herzog, který se trefil přesně k tyči krátce po buly.

Švýcaři poté přečkali další dvě oslabení a ve druhé třetině rozhodli o výhře. V čase 21:03 využil po devíti sekundách přesilovku Meier, Suterův gól museli rozhodčí potvrdit až po kontrole u videa, neboť při hře nezaregistrovali puk za brankovou čárou.

O další úspěch favorita se postaral přesnou střelou Moser a nevydařenou dánskou dvacetiminutovku zakončila Kurashevova přesilovková trefa. Genoni naopak moc práce neměl, po Ehlersově střele mu ale pomohla tyč.

Ve třetí části se v brance Dánska objevila jednička Dahm, i on ale inkasoval. V přesilovce jej překonal Malgin a ke třem asistencím tak přidal i gól.

"Musíme pokračovat v práci a nadále se zlepšovat. Každý den, v každém zápase. Myslím si, že je to na tomto turnaji opravdu důležité. Skupina je vyrovnaná. Zítra v tom budeme pokračovat. To je jediná věc, na kterou se soustředíme," řekl švýcarský útočník Timo Meier. Další zápas čeká jeho tým v úterý, kdy se utká s Kazachstánem, jenž zatím v Helsinkách dvakrát prohrál.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články