Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Archiv D: 5x trenér

Jalonenova sestava na Brity krystalizuje. Vejmelka jako jednička?

S o něco lepšími pocity ohledně stavu ledové plochy oproti středě a prvnímu seznámení s dějištěm šampionátu opouštěli po tréninku finskou Nokia Arenu čeští hokejisté. S blížícím se ostrým startem v sobotu proti Velké Británii začíná krystalizovat sestava, v níž je hlavní nezodpovězenou otázkou pozice gólmana, s kterým Češi do turnaje vstoupí. Bude jedničkou Karel Vejmelka? Přímé přenosy z MS sledujte na ČT sport a ČT sport Plus.

Trénink české hokejové reprezentace před startem MS
zdroj: ČTK

"Myslím, že to bylo přece jen o trochu lepší. Nebo to bylo možná tím, že jsme si na to trošku přivykli. Včera ale bylo každopádně znát, že byl trošku jiný a pomalejší, jak se tam dělalo hodně sněhu," porovnával útočník Dominik Simon.

"Hala je jinak moc hezká, veliká, tak uvidíme, kolik lidí se přijde podívat. Bude to hrát určitě svou roli, ale hala sama o sobě vypadá opravdu hezky. Až tady nastoupí Colorado a Columbus, bude to určitě důstojné prostředí pro zápas NHL," připomněl Simon na začátek listopadu dva naplánované duely slavné soutěže.

POSLECHNĚTE SI preview před MS v Hokej fokus podcastu:

"Když jsme tady hráli během play-off, byl ten led o třídu lepší než včera. Možná o dvě. Dneska už to bylo o něco lepší. Možná i tím, že jsme byli jako třetí mančaft na ledě. Počasí tomu včera asi také nepomohlo. Když je venku větší teplo, na tom ledě se to pozná," přemítal obránce David Sklenička, jenž klubovou sezonu dohrával po odchodu z Jokeritu v dresu Kärpätu Oulu.

"Věřím, že až nastoupíme k prvnímu zápasu, bude led ještě lepší, než je teď, a nebudou s tím problémy. Ať už to ale bude jakékoliv, všechna mužstva mají stejné podmínky, na to se nelze vůbec nijak vymlouvat," zdůraznil Sklenička.

Dobrý pocit má z atmosféry v mužstvu. "Je suprová a pozitivní, čemuž přidaly navíc i ty dva vyhrané turnaje těsně před šampionátem. To nám určitě pomohlo na celkové atmosféře, byť si nemyslím, že by někdy dříve byla atmosféra v kabině špatná. Vždy je pozitivní," podotkl Sklenička.

Je nám líto, video expirovalo.
Češi se připravují na Velkou Británii, o brankáři se teprve rozhodne

Podoba obranných dvojic i útočných formací je prozatím ustálená, patrně největší otazník tak zůstává u brankářů. K pozici jedničky má nejlépe nakročeno nejspíš Karel Vejmelka, ale do volby trenérů se může promítnout i skutečnost, že na úvod turnaje čeká hokejisty jeden z outsiderů Velká Británie, zatímco hned v neděli pak vyzvou Švédsko.

"Určitě to celou situaci trošku zamotává. Mohu říct, že se tomuto rozlosování určitě přizpůsobíme. Navíc nás čekají dva zápasy ve dvou dnech po sobě. Myslím, že máme tak z osmdesáti procent vyřešeno. Je téměř jasné, jak by to asi mělo vypadat. Pořád ale zbývají ještě dva dny do zápasu, během nichž se může ještě cokoliv přihodit," řekl trenér brankářů Zdeněk Orct.

V pátek čeká mužstvo premiéra v podzemí, protože poprvé nevyjede na hlavní plochu Nokia Areny, ale na tréninkovou hluboko pod ní. Na led půjdou Češi stejně jako dnes hned po Britech, s nimiž se v sobotu utkají od 15:20 SELČ.

"Musí se jít v bruslích do výtahu, pak se sjede dolů výtahem asi dvě tři patra a pak tam je ledová plocha bez tribun s pár kabinami okolo. Na trénink je super, jen škoda, že tam musíme jít s chrániči na bruslích, ale to je tak jediné minus. Myslím, že jinak je to dobře vyřešené," podotkl Sklenička.

Sestava, v jaké tým trénuje v Tampere:

Vejmelka, Langhamer, Dostál - Hronek, Šimek, Kundrátek, D. Musil, Jiříček, D. Sklenička, Jordán, Ščotka - Blümel, Krejčí, Červenka - J. Vrána, Hertl, Smejkal - M. Stránský, M. Špaček, Simon - H. Zohorna, Černoch, Flek - Holík, Kodýtek.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články