Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
VK Lvi Praha - VK Trox Příbram

Když jsme táhli za jeden provaz, tak to fungovalo. Naše síla byla v kolektivu, hodnotil Myšák

Na šampionátu dobře plnil roli kapitána a s týmem došel až do boje o bronz, medaile z toho ale nakonec nebyla. Povedený turnaj na mistrovství světa juniorů má za sebou útočník Jan Myšák. Nejproduktivnější hráč českého týmu si díky výkonům v Edmontonu vysloužil jmenování do All Star týmu. Individuální ocenění by ale rád vyměnil za úspěch mužstva.

K medaili, na niž Česko na juniorských šampionátech čeká už dlouhých 17 let, chyběl poslední krok. Po semifinálové prohře se silnou Kanadou neuspěl tým ani proti Švédsku (1:3) ve vyrovnaném souboji o bronz. "Bylo to blízko. Švédi využili šance, které měli. My dali jen jeden gól, což je málo, tak to prostě je," litoval Myšák po návratu týmu z Kanady.

Zvolení do All Star týmu ho příjemně překvapilo, zklamání ze čtvrtého místa ale netlumilo. "Nečekal jsem to. A ani jsem se na to nijak nesoustředil. Pro mě je všechno týmový úspěch, který bohužel nevyšel. Tohle bylo něco navíc," podotkl Myšák, jenž v NHL patří Montrealu.

Kouč Radim Rulík si pochvaloval, že se tým dokázal v řadě ohledů favoritům vyrovnat, a dvacetiletý útočník měl podobné pocity. "Nebyl to velký rozdíl. Je to hlavně o tom, co si před zápasem řekneme. A když si věříme, že na ně máme, tak na ně prostě mít budeme. Tak to asi funguje všude. I když ty týmy jsou třeba lepší, tak hratelný je každý, nikdo není neporazitelný," uvedl Myšák.

"Lidé nás hodně tipovali jako outsidery s tím, že nejsme dost dobří. Ale já myslím, že jsme na to měli a dobří jsme byli. Jen škoda, že jsme neuhráli tu placku, v tomhle ohledu to nevyšlo. Když jsme porazili Ameriku, tak jsme věřili, že máme na každého a medaili dokážeme urvat. Chyběl kousek," dodal.

Na cestě turnajem podle něj pomáhala mužstvu soudržnost a kolektivní výkon. "Když jsme táhli za jeden provaz, tak to fungovalo. S Amerikou jsme díky tomu dokázali vyhrát. Naše síla byla v kolektivu," uvedl Myšák, kterého spoluhráči oceňovali jako skvělého lídra a kapitána. "A já byl moc spokojený s nimi. Kluci dělali, co měli. Makali a nechali tam duši. O to víc po tom Švédsku mrzelo, že jsme bez placky. Bylo to smutné, ale co se dá dělat."

Dalším cílem Myšáka je seniorská reprezentace

Věří, že příště už může mužstvo udělat i další potřebný krok a na medaili dosáhnout. Sám u toho ale kvůli věku nebude. "Trošku to mrzí, ale jde se dál. Je super, že kluci mají tu zkušenost a můžou si to vzít do dalšího turnaje mistrovství světa v prosinci. Pro mě je důležité se poučit ze všeho, další motivací je dostat se do seniorského národního týmu," prohlásil Myšák.

V sedmi zápasech v Edmontonu nasbíral osm bodů za pět branek a tři nahrávky. Na začátku přípravy přitom neměl příliš dobré pocity. "Upřímně říkám, že jsem nečekal, že by mě čekal dobrý turnaj. Přijel jsem a neměl vůbec natrénováno. Bojoval jsem se zraněním, takže to nebylo zrovna ideální. Individuálně to ale nakonec vyšlo docela dobře a týmově také. Jen je třeba na to navázat a jít další den zase do práce," řekl Myšák.

Od příští sezony znovu oblékne dres farmářského celku Montrealu Laval Rocket. AHL již okusil v ročníku 2020/2021. "Už jsem si tu soutěž zkusil a věřím, že jsem na hokej mezi dospělými připravený," konstatoval.

A kde se vidí jako hráč do budoucna? "Těžko říct. Záleží dost na roli, kterou dostanete. Já sám sebe vnímám jako hráče, který dokáže udělat všelijakou práci, ať už do ofenzivy, tak i do defenzivy. Vždy záleží na tom, co vám dá trenér za roli. A já se ji snažím vždy splnit co nejlépe," uvedl Myšák.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články