Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Juniory čeká silná sborná. V sestavě už bude Raška, brankoviště zůstává s otazníkem

Ve druhém vystoupení na juniorském šampionátu se pokusí svěřenci trenéra Karla Mlejnka odčinit výprask od Švédů. Čeká je však náročný úkol, neboť soupeřem bude jeden ze spolufavoritů na celkový triumf – talentovaná sborná. Přímý přenos utkání Česko – Rusko sledujte na programu ČT sport a na webu ctsport.cz v noci z neděle na pondělí od 3:30, duel Finsko – Švýcarsko v neděli už od 20:00.

Radost ruských juniorů
zdroj: ČTK/PA autor: Jason Franson

Obhájci stříbrných medailí své kvality potvrdili již ve svém prvním zápase na šampionátu, ve kterém porazili zejména díky vydařené druhé třetině výběr USA 5:3.

"Samozřejmě, že jsme utkání sledovali. Víme o kvalitách soupeřů, ale naším úkolem a cílem je se na každého soupeře co nejlépe připravit. My budeme s týmem pracovat tak, abychom podali co nejlepší výkon," řekl kouč Mlejnek po porážce se Švédskem 1:7.

Jeho svěřenci odehráli se Seveřany vydařenou první třetinu, od druhé části ale zápas ovládl soupeř a bez větších problémů jej dovedl do vítězného konce. Češi teď věří, že na druhý pokus odehrají lepší utkání.

Nejen českému, ale také ruskému týmu se věnoval před startem šampionátu Hokej bez červené – podcast s Robertem Zárubou:

"V čem Rusové vynikají, jsme viděli už v listopadu na Karjale," poukázal Mlejnek na start juniorské sborné na prvním turnaji seriálu Euro Hockey Tour, který nečekaně ovládla. "Individuální dovednost, jejich sebevědomí podpořené kvalitním výkonem, to jsou jejich atributy. Budeme se snažit na ně co nejlépe připravit," podotkl.

Připomeňte si výkon ruské dvacítky na Turnaji Karjaly v utkání proti české reprezentaci:

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Česko – Rusko

Do české sestavy se vrátí útočník Adam Raška, jenž předešlé utkání vynechal kvůli disciplinárnímu trestu za faul v přípravě proti Slovensku. Zda bude opět chytat Nick Malík, jenž i přes sedm inkasovaných gólů podal solidní výkon, Mlejnek dopředu prozradit nechtěl.

"Bude to předmětem naší trenérské analýzy, protože utkání jdou rychle za sebou a nás čeká opět těžký zápas, takže se o tomto budeme bavit," řekl reprezentační kouč. Proti Švédsku kryl Malíkovi záda z pozice dvojky Lukáš Pařík.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články