Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FORTUNA: NÁRODNÍ LIGA 2023/2024

Maďarský hokejový reprezentant Ocskay zemřel na infarkt

Budapešť - Třiatřicetiletý útočník Gábor Ocskay, člen maďarské hokejové reprezentace, zemřel ve středu na infarkt. Ocskay hájil dres týmu Alba Volán ze Székesfehérváru, který se stal v pondělí staronovým šampionem. V úterý večer se mu udělalo špatně a omdlel. V minulosti už mu lékaři diagnostikovali slabost srdečního svalu, nakonec mu ale povolili pokračovat v kariéře.

Gábor Ocskay
zdroj: dental.hu

Ocskay odehrál za reprezentaci, která se letos po 70 letech představí v elitní skupině mistrovství světa, celkem 187 zápasů. Během kariéry získal devět titulů maďarského mistra. Třikrát byl vyhlášen nejlepším hráčem země a byl považován za jednoho z nejlepších v celé historii maďarského hokeje.

Ocskay byl podle klubových informací naposledy na pravidelné lékařské prohlídce v lednu a měl být v pořádku. "Je to otřesné. V sobotu jsme spolu získali mistrovský titul a teď jsme přišli o našeho nejlepšího hráče a skvělého přítele," reagoval zkroušený reprezentační obránce a spoluhráč z Alby Volán Viktor Tokaji. "Pro mě je těžko pochopitelné, co se stalo. Občas si stěžoval na únavu, ale sezona je náročná, a proto se nikdo nedivil," uvedl kapitán reprezentace Balázs Kangyal. 

Ocskay je dalším elitním maďarským sportovcem, který v poslední době zemřel na srdeční zástavu. V červnu loňského roku takto přišel o život během tréninku olympijský vítěz v rychlostní kanoistice György Kolonics.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články