Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Vincour: Zápasy Ligy mistrů jsou atraktivní, potkáváme se s jiným stylem hokeje

Brno - Kometa si s předstihem zajistila postup do play-off Ligy mistrů, přesto našel Tomáš Vincour na hře svého týmu negativa. Brněnský útočník není spokojen zejména s tím, že mužstvo musí neustále zápasy otáčet. S finským Kuopiem dotahovala Kometa jednobrankovou ztrátu, proti norskému Stavangeru prohrávala už 1:3. V obou případech ale nakonec zvítězila v prodloužení.

Tomáš Vincour
zdroj: ČTK autor: Paprskář Pavel

"Zápasy v Lize mistrů jsou atraktivní. Jak pro nás hráče, tak i pro fanoušky. Je super, že do Brna přijíždí týmy ze Skandinávie. Potkáváme se s jiným stylem hokeje. Můžeme se od kvalitních soupeřů něco přiučit. Všechny zápasy jsou vyrovnané," řekl Vincour, který upřednostňuje zahraniční soupeře.

"Účel přípravy před sezonou tyto zápasy splnily. Je to lepší než hrát jen proti českým týmům. S těmi se ještě mnohokrát v průběhu sezony potkáme. Jsme hlavně rádi, že vyhráváme. Což chceme přinést i do extraligové sezony," poznamenal brněnský útočník.

Do duelu se Stavangerem, který získal v Brně do tabulky po prohře v prodloužení první bod, vstoupila Kometa mátožně. "Stalo se nám to i v předcházejícím zápase proti Kuopiu, kdy jsme rovněž nezačali dobře. Musíme si na to dát pozor. I když ve výsledku se počítá, jak utkání nakonec dopadlo. Nemůžeme ale spoléhat na to, že budeme stále otáčet zápasy," řekl Vincour.

Po nevydařené první třetině se Kometa v dalším průběhu zápasu zlepšila. "Ve druhé dvacetiminutovce už to bylo lepší, ale netlačili jsme se do branky. Chyběl nám důraz. V závěru zápasu jsme měli více sil a soupeře přehráli," dodal Vincour, který už upírá pozornost k začátku extraligy a pátečnímu utkání proti Třinci.

"Zatím máme stále v naší hře výkyvy. Sezona bude hrozně dlouhá. Myslím si, že se budeme postupem času zlepšovat. V posledních dnech před startem extraligy musíme udělat všechno pro to, abychom byli nachystaní na úvodní duel proti Třinci," uvedl Vincour.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články