Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Mountfield je z formy, v Lize mistrů padl potřetí za sebou

Turku (Finsko) - Hradec Králové prohrál v Lize mistrů potřetí v řadě a klesl na poslední místo skupiny F. Tentokrát Východočeši nestačili na finské TPS Turku a museli přijmout porážku 1:3. Českému zástupci v CHL, který prohrával 0:2, se sice podařilo v 57. minutě snížit po trefě Gregorce, ale při power play inkasoval potřetí. Mountfield čekají na závěr dva duely s lídrem tabulky Bernem.

Jaroslav Bednář z Hradce Králové (vpravo) v zápase proti Turku
zdroj: ČTK autor: Vostárek Josef

Hradec Králové nedokázal v Turku navázat na domácí výhru nad TPS (5:1) ani napravit prohry s Notttinghamem (2:4 a 3:4 v prodloužení) a klesl na poslední místo. O naději na postup ale může v říjnu bojovat s Bernem.

Bezbrankový stav prolomil v polovině utkání Ilari Filppula a ještě na konci druhé třetiny zvýšil náskok domácích Väyrynen. V 57. minutě po Tallinderově vyloučení na dvě plus dvě minuty sice vykřesal Mountfieldu naději při přesilovce umocněné power play hostů obránce Gregorc, jenže za minutu a půl pojistil výhru TPS do prázdné branky v oslabení Nurmi.

Hokejová Liga mistrů - skupina F:

TPS Turku - Mountfield Hradec Králové 3:1 (0:0, 2:0, 1:1)

Branky a nahrávky: 31. I. Filppula (Lindsten), 39. Väyrynen (Forsström, Ekestahl-Jonsson), 58. Nurmi - 57. Gregorc (Jaroslav Bednář). Rozhodčí: Halm (Nor.), Pajula - Neva, Sormunen (všichni Fin.). Vyloučení: 3:3. Využití: 0:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 2812.

Sestava Hradce Králové: J. Sedláček - Gregorc, F. Pavlík, Vydarený, Rosandič, Graňák, Cibulskis, Barák, Čáp - Jaroslav Bednář, Koukal, Cingel - J. Dvořák, Kukumberg, Šimánek - Miškář, Džerinš, Jirásek - Köhler, Zigo, Vopelka. Trenéři: V. Sýkora, Hynek a T. Martinec.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články