Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Kometa v Hradci vyhrála po třetině rychlých zvratů

Hradec Králové - Stěžejním soubojem 34. kola bylo utkání, v němž Hradec Králové přivítal na svém ledě Kometu Brno. O vedení domácích se ve 24. minutě postaral pohotovou tečí Michal Švihálek, Kometa však díky Liboru Pivkovi srovnala v 43. minutě a o minutu později už šla do vedení brankou Luboše Čermáka - remízový stav domácím nicméně takřka vzápětí zařídil Michal Tvrdík. Kometu však branka nezlomila, naopak sama zamířila k vítězství - to hostům v 48. minutě vystřelil Jan Hanzlík.

Hradec Králové - Brno
zdroj: ČTK/ autor: Taneček David

Dva dny po vítězném derby v Pardubicích šel Hradec do souboje s třetí Kometou citelně oslaben. V prvním útoku chyběl kapitán Šimánek, reprezentant a jeden z nejproduktivnějších mužů kanadského bodování extraligy. Lídra druhého týmu tabulky nepustily do duelu zraněné šlachy na ruce, kvůli nimž nedohrál už sobotní souboj v Pardubicích. Vedle prvního centra Mertla se na jeho místo postavil Knotek. Zápas začal o osm minut později, brněnští fanoušci totiž zaneřádili vzduch dýmovnicemi. Pyrotechniku navíc použili ještě několikrát, navíc se porvali s pořadateli. Ve třetí třetině si pak sami modrobílí příznivci udělali ve svých řadách pořádek, do výtržníka se pustili ručně.

Na tribunách to byl velký souboj - a na ledě rovněž. V první části byl Hradec lepší, největší šanci měl při přesilovce zkušený Marha, ale brankář Čiliak byl na místě. Domácím nepomohla přesilovka čtyř proti třem ani později krátká převaha pěti proti třem. Ve dvojnásobném oslabení naopak mohl skórovat Svoboda, ale jeho blafák po úniku zlikvidoval Kantor.

Druhá třetina proběhla v obráceném gardu. Brno bylo lepší, především ve druhé desetiminutovce mělo velký tlak. Jenže to už Hradec vedl. Ke gólu mu pomohla situace, z níž třikrát skóroval v Pardubicích. Ve 24. minutě zadák Mikuš nahodil od modré čáry puk na bránu a Švihálek střelu tečoval mimo Čiliakův dosah. Ve zbytku třetiny se valila modrá vlna na domácí branku.

V závěrečné části se však najednou vše změnilo. Z defenzivní bitvy se stala ofenzivní. Kometa otočila skóre během 46 vteřin. Nejprve se puk nečekaně odrazil před hradeckou branku, čehož využili nahrávající Němec se skórujícím Pivkem. Pro zkušeného útočníka to byla první branka po návratu do hry po dlouhém zranění kolena. Chvíli poté brněnský kapitán Čermák vyjel z rohu a překvapil Kantora chytrým zakončením. Domácí se ještě zvedli, dorážkou vyrovnal zakončením do horního rohu Tvrdík. Gól padl 63 sekund po vedoucím zásahu hostů. Jenže brankami našlapanou pětiminutovku ukončil střelou k tyči obránce Hanzlík. Hradec pak nevyužil padesátivteřinovou přesilovku pět na tři, a tak to byla branka vítězná.

Mountfield Hradec Králové - HC Kometa Brno 2:3 (0:0, 1:0, 1:3)

Branky a nahrávky: 24. Švihálek (Mikuš, Mertl), 45. Tvrdík (Pláněk) - 43. Pivko (V. Němec, D. Nosek), 44. Čermák, 48. Jan Hanzlík (H. Zohorna). Rozhodčí: Hrubý, Šindler - Bryška, Lučan. Vyloučení: 4:7. Využití: 0:1. Diváci: 6017.

Hradec Králové: Kantor - Harant, Vydarený, Pláněk, Mikuš, Jank, Frühauf, Plášil - Dej, Mertl, Knotek - Květoň, Marha, Červený - Švagrovský, Tvrdík, Škoda - Švihálek, Langhammer, Nedvídek. Trenéři: Draisaitl a Kučera.

Brno: Čiliak - D. Nosek, Jan Hanzlík, Kováčik, Kempný, Kuboš, Žižka, Dujsík - Vondráček, Čermák, J. Hruška - T. Svoboda, V. Němec, Pivko - Š. Novotný, Koreis, Burian - P. Mrázek, H. Zohorna, Wasserbauer. Trenéři: Kýhos, Pešout a Beran.

Peter Draisaitl (Hradec Králové): "Byl to zajímavý zápas, takový play off hokej. My jsme zahráli špatně dvě přesilovky. Kometa byla silnější na puku, robustnější. To jsme ale věděli. Moc nám nepomohl vlastní stadion, před gólem se tam puk blbě odrazil. To se stává, my podobné góly dali v Pardubicích. Co říkám fanouškům? Rvačky a pyrotechnika na stadion nepatří, nechceme je tam, ale na druhou stranu potřebujeme plné stadiony a emoce."

Karel Beran (Brno): "V první řadě musím poblahopřát týmu, jsme na něj hrdí. Sáhli jsme si na dno, vítězství jsme si zasloužili za nesmírnou obětavost a bojovnost. Jsme rádi, že jsme získali tři body proti takhle silnému soupeři. A že jsme v poslední době úspěšní."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články