Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
World Athletics Continental Tour Gold 2024

Knot se popere o NHL, podepsal dvoucestnou smlouvu s Arizonou

Obránce Ronald Knot po odchodu z Nižněkamsku podepsal roční dvoucestnou smlouvu s Arizonou a pokusí se prosadit do NHL. Pokud by hrál v prvním týmu, vydělal by si podle zámořských médií 750 tisíc dolarů za sezonu. Při pobytu na farmě v AHL má zaručený roční příjem 200 tisíc dolarů.

"Mám obrovskou radost. Věděl jsem, že se to řeší, ale snažil jsem se krotit euforii, protože dokud to není podepsané, tak není nic jistého. Ale teď jsem vnitřně odpálil to nadšení a jsem opravdu šťastný. Strašně se na tuto výzvu těším," uvedl Knot.

Sedmadvacetiletý Knot má za sebou jednu sezonu v KHL. Po ruské invazi na Ukrajinu se však stejně jako řada dalších zahraničních hráčů rozhodl v soutěži nepokračovat a minulý týden rozvázal s Nižněkamskem smlouvu, ze které se musel částečně sám vykoupit. Teď se pokusí prosadit do NHL.

"O této soutěži sníte od momentu, kdy poprvé vkročíte na led. S přibývajícím věkem už jsem pomalu začal ztrácet víru, že to vyjde, protože dostat takovou šanci v mém věku je celkem rarita. O to větší radost mám, že jsem tu šanci dostal. A teď je jen na mně, abych zabojoval o pozici v týmu," řekl Knot, jenž ve 49 zápasech základní části KHL nasbíral čtyři góly a 13 asistencí. Svými výkony si vysloužil nominaci na olympijské hry v Pekingu. Z boje o účast na mistrovství světa ve Finsku ho vyřadilo zranění.

V extralize hrál Knot v minulosti i za mateřskou Slavii, Mladou Boleslav a Chomutov. "Rozdělil bych svou kariéru na dvě části. Ta první je ve Slavii a v Chomutově, kdy se mi nedařilo dosáhnout týmových úspěchů, se kterými vždy rostou také individuální výkony. V Liberci nicméně do sebe začalo všechno zapadat, dostal jsem se do národního týmu a posléze také do zahraničí. Měl jsem to štěstí, že jsem narazil na správné lidi, kteří mě nasměrovali a pomohli mi se rozvíjet. Teď mám před sebou jednu z největších výzev v životě. Věřím, že jsem a budu co nejlépe připravený," dodal Knot.

Arizona má momentálně v kádru reprezentačního gólmana Karla Vejmelku a českého útočníka Dmitrije Jaškina, který loni podepsal s klubem roční smlouvu, ale většinu sezony vynechal kvůli zranění kolena.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články