Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Zbrojovka Brno - AC Sparta Praha B

Inline hokejisté prohráli ve čtvrtfinále MS s obhájcem zlata Kanadou

Drážďany - Čeští inline hokejisté prohráli ve čtvrtfinále mistrovství světa IIHF s obhájcem titulu Kanadou 5:8 a v pátek už je čeká jen duel o 5.- 8. místo se Slovinskem. Poražený z toho duelu bude hrát o záchranu v elitní skupině s horším z duelu Německa s Finskem. Svěřenci trenéra Petra Hemského sice i díky hattricku a jedné asistenci hokejového reprezentanta Petra Tenkráta vedli 5:2, ale zbytek zápasu patřil Kanadě.

Inline hokej
zdroj: worldinlinehockey.org

Češi vedli už v 51. sekundě, kdy se prosadil Kafka, a ve třetí minutě překonal brankáře Leggata i Šebek. Na snížení Grassiho pak reagoval dvěma trefami Tenkrát, pak překonal Handla Ross, ale v 11. minutě dovršil hattrick Tenkrát a upravil na 5:2.

Ve druhé čtvrtině ale smazali ztrátu Baumgartner, Corbeil a Foote. Do druhé poloviny utkání nahradil v české brance Handla Brabec, ale obrat Kanaďanů to nezastavilo. Ve 30. minutě dostal zámořský tým poprvé do vedení Terry, na konci třetí části se prosadil v přesilovce Ross a další početní výhodu zužitkoval necelé dvě minuty před koncem Grassi.

Česko - Kanada 5:8 (5:2, 0:3, 0:2, 0:1)

Branky: 7., 10. a 11. Tenkrát, 1. Kafka, 3. Šebek - 6. a 47. Grassi, 10. a 36. Ross, 17. Baumgartner, 20. Corbeil, 23. Foote, 30 Terry.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články