Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Hokejové ohlasy: Kometa se stále topí v krizi

Brno - Topícího se v bažině připomíná v posledních dvou měsících Kometa Brno, která se z druhého místa propadla až na jedenáctou pozici a vypadá to, že bude místo play-off hrát ve skupině o udržení. A stejně jako v bažině se stále pohybuje celý brněnský tým. Čím více se snaží zoufale vyprostit, tím více se propadá do bahna. Nebezpečné námluvy se dnem tabulky zažila Kometa už v minulé sezoně, kdy jí nevyšel start a zachraňovala se až v závěru. V tomto ročníku se sice podařilo tým výrazně posílit, výsledek ale bude zřejmě stejný jako před rokem. Jediný rozdíl mezi oběma brněnskými sezonami je v tom, že letos se Brňané trápí pro změnu ve druhé polovině sezony.

Porážkami zdecimovaní hokejisté připomínají zoufalý uzlíček labilních nervů. Z posledních osmi zápasů v domácí hale Rondo Kometa porazila pouze hubeným výsledkem 1:0 Spartu, ve všech dalších zápasech odevzdala body soupeřům. Dnes už ani věrní fanoušci nevydrželi a svoje rozladění dával hráčům najevo celý stadion. Ironickým povzbuzováním a závěrečným pískotem. "Nechceme se vymlouvat. Je to v hlavě a podvědomí. I když vám každý stokrát řekne, že i soupeři jsou jen lidé a my si musíme více věřit. Jenže po příchodu na led se nepovede jedna přihrávka a sebevědomí jde dolů," uvedl po prohře s Pardubicemi kapitán brněnského týmu Kamil Brabenec.

Kamil Brabenec:

"Hráč udělá něco jiného, než by měl. Místo, aby jel doleva, tak jede doprava. Samozřejmě potom vzniknou ve formaci mezery. A pokud je soupeř využije, tak to s námi vypadá špatně."

Je nám líto, video expirovalo.
Brno - Pardubice

Přitom Brňané začali dobře. V sobotu měli ještě posezení s majitelem klubu Liborem Zábranským. "Plnili jsme taktiku. Bojovali. Dali jeden šťastný gól. Jenže potom jsme asi to štěstí urazili zbytečnou chybou a inkasovali gól. Za stavu 1:3 už na celý týmu padla deka," popisoval Brabenec, co se odehrálo v hlavách hráčů. Přesilovky Komety neměly myšlenku, na ledě i v početní výhodě měli Brňané chaos. "Když má člověk pohodu a věří si, tak se mu daří. Naše akce ale nyní končí na červené půlící čáře. Jedeme do stojících hráčů, kteří nám puky vypichují. Spojuje se to všechno v hlavách. Když nejdou ruce, tak nejdou ani nohy," pokusil se Brabenec analyzovat současné rozpoložení celého mužstva.

Krize dle jeho slov zasáhla dvacet hráčů. Nikdo nevyčnívá. Chybí hokejista, který by dokázal obejít dva protihráče. "Do hry jsme dali bojovnost, ale naše hokejové umění takové nebylo. Pardubice nás přehrály," nehledal Brabenec výmluvy. Domnívá se ale, že problém není v kondici. Spásu vidí k návratu k úspěšnému klíči z loňské sezony. "Musíme si v nadcházející reprezentační přestávce od hokeje odpočinout. Zaměřit se na přesilovky a všechno si přebrat v hlavách," nastínil brněnský útočník možné východisko ze současné neradostné situace.

Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články