Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Zlín dal zapomenout na oslabení kádru a v závěru utkání rozebral Motor

Proti oslabenému soupeři nedokázali potvrdit vzestupnou tendenci. Hokejisté Českých Budějovic vytěžili čtyři body z posledních dvou zápasů, na což se jim nepodařilo navázat doma v dohrávce 8. kola extraligy proti Zlínu, když padli 1:4. Beranům chybělo několik hráčů základní sestavy, přesto si odváží tři body díky dobrému závěru zápasu. Kromě premiérové branky Matyáše Hamrlíka v extralize Zlín uspěl díky trefám Jiřího Karafiáta, Jakuba Šlahaře a Pavla Kubiše v poslední desetiminutovce.

Zlínský Jakub Šlahař v šanci proti Motoru
zdroj: ČTK autor: Václav Pancer

Berani stále bez nemocného hlavního kouče Roberta Svobody zabrali po čtyřech duelech bez bodu, třemi asistencemi k tomu pomohl útočník Antonín Honejsek.

Jihočeši nasadili po delší době čtyři kompletní útoky, přičemž na pravém křídle čtvrté řady se objevil obránce Slováček. Moravané si již v úvodní minutě vykoledovali menší trest a domácí v početní výhodě několikrát ohrozili branku hájenou Hufem.

Svižný hokej nabízel mnoho zajímavých situací, ale brankáři drželi čisté konto. Velkou šanci měl zlínský Řezníček, jenže Patera byl na místě. Domácí Novák trefil tyčku poté, co se natlačil k brankovišti z levé strany.

Ve druhém dějství zvýšil aktivitu českobudějovický tým a častěji se hrálo v pásmu Zlína. Do střeleckých pozic se postupně dostali Přikryl, Christov, bojovník Novák i obránce Allen, jenž si nabruslil až před Hufa. Hostům se otevřel prostor při vyloučení Venkrbce. Nevyužili přesilovku, ale získali mírnou převahu, z níž vyplynula Honejskova příležitost a poté vedoucí gól Hamrlíka.

Dvacetiletý syn asistenta zlínského trenéra Martina Hamrlíka si najel od modré čáry proti odraženému kotouči a nápřahem překonal Pateru. V 37. extraligovém duelu tak oslavil premiérovou branku.

"Zdálo se mi, že to bylo čisté, že jsem to trefil mezi nohy. Ale pořádně jsem to neviděl, hráč mi vyklekával, střílel jsem kolem nohou. Upřímně nevím," nebyl si Hamrlík jistý, jestli nebyla jeho střela tečovaná. "Byl jsem šťastný, nemohl jsem tomu ani uvěřit. A ještě lepší, že jsme vyhráli. Radost byla dvojnásobná," užíval si premiérovou branku.

V dalším českobudějovickém oslabení ohrozil Hufa pokusem z mezikruží Lytvynov. Bombou od modré čáry mohl zvýšit Hamrlík, ale Patera výborně zakročil betonem. Českobudějovický gólman se zaskvěl také při sólu Poletína. Ten v pokračující hře fauloval Pateru a při jeho trestu domácí rychle vyrovnali. Střelu Doležala z levého kruhu tečoval Venkrbec, který stál zády k Hufovi.

"Nedokázali jsme se prosadit při hře pět na pět, trefili jsme se jen v přesilové hře, a to je málo. Dostali jsme spoustu času na ledě, často jsme naskakovali do útočného pásma, měli jsme hodně střel. Několikrát jsme se udrželi v útočném pásmu, ale když z toho nedáme branku, nemohu to hodnotit nijak pozitivně," uvedl českobudějovický útočník Zdeněk Doležal.

Berani si vzali zpátky náskok z přečíslení v začínající přesilovce  u levé tyčky se prosadil Karafiát. Po chybě Jihočechů při zakládání útoku přečíslili hosté obranu soupeře a definitivně rozhodli třetím gólem. Pečetící trefu přidal do prázdné branky při power-play Motoru Kubiš.

"Z naší strany panuje hrubá nespokojenost. Když konečně dokážeme vyrovnat na 1:1, tak nejsme dostatečně produktivní, abychom nahradili ztráty puků, které končí v naší brance. Pro nás jsou to ztracené tři body," hořekoval domácí kouč Václav Prospal.

Dohrávka 8. kola hokejové extraligy:

Madeta Motor České Budějovice - PSG Berani Zlín 1:4 (0:0, 0:1, 1:3)

Branky a nahrávky: 47. Venkrbec (Z. Doležal, Pýcha) - 37. Matyáš Hamrlík (Řezníček, Honejsek), 53. Karafiát (Honejsek), 58. Šlahař (Okál, Honejsek), 60. Kubiš (J. Ondráček). Rozhodčí: Hradil, Veselý - Rampír, Špringl. Vyloučení: 5:5. Využití: 1:1. Bez diváků.

Sestavy:

České Budějovice: J. Patera - Plášil, Pýcha, Lytvynov, Vydarený, Allen, Pavel - Z. Doležal, R. Přikryl, Martin Novák - Karabáček, A. Raška, D. Voženílek - M. Beránek, Prokeš, Jonák - Slováček, Venkrbec, Christov. Trenér: Prospal.

Zlín: Huf - D. Nosek, Řezníček, Gazda, Suhrada, Matyáš Hamrlík, M. Novotný, Dluhoš - Šlahař, Honejsek, Okál - Kubiš, Herman, J. Ondráček - Karafiát, P. Sedláček, Václavek - Poletín, Hejcman, J. Svoboda. Trenéři: Mařák a Martin Hamrlík.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články