Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Zkušené duo zůstává. Trličíkovi bude dál dělat ve Vítkovicích asistenta Svozil, Klesla končí

Splnili úkol, zachránili klub v extralize, a tak u ostravského celku pokračují. Hokejisty Vítkovic povede i v příští sezoně trenér Mojmír Trličík. Jeho asistentem zůstává Ladislav Svozil, Rostislav Klesla naopak na vlastní žádost skončil.

Trenér Vítkovic Mojmír Trličík
zdroj: ČTK autor: Luboš Pavlíček

Šestapadesátiletý Trličík převzal tým v prosinci po odvolaném Jakubu Petrovi a až do předposledního kola základní části s ním bojoval o udržení v soutěži. Vítkovice se zachránily po vítězství 8:2 nad oslabeným mužstvem Karlových Varů v 51. kole.

Majitel klubu Aleš Pavlík zvažoval i jiné možnosti obsazení realizačního týmu. "Bavili jsme se mezi sebou jak s trenéry, tak s novým sportovním šéfem Romanem Šimíčkem. Ze všech variant jsme nakonec vybrali tu, která je pokračováním cesty, kterou jsme nastoupili v minulé sezoně. Mojmír Trličík je zkušený a kvalitní trenér, což dokázal už v minulosti," uvedl Pavlík.

Je nám líto, video expirovalo.
Hlavním trenérem Vítkovic zůstává Trličík, Klesla končí

Bývalý vítkovický útočník a pak i trenér Trličík s ostravským klubem získal stříbro v sezoně 2010/2011. U týmu s ním bude pokračovat Svozil, druhý asistent Klesla se naopak podle klubového webu "necítil být zcela připraven na kompletní sezonu v roli asistenta trenéra extraligového mužstva" a na vlastní žádost skončil.

"Jsem rád, že můžu pokračovat. Ty emoce, které jsem zažíval po zbytek minulé sezony a které mi s sebou extraligový zápřah přinášel, byly pro mě obrovskou motivací. Vítkovice jsou mým mateřským klubem a já se vždy pro ně snažil odvádět absolutní maximum možného, což budu chtít i nadále," uvedl Trličík.

I Vítkovic se v minulých dnech dotkla úsporná opatření kvůli pandemii koronaviru, hráčům byly březnové a dubnové výplaty sníženy o 50 procent.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články