Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Úsporný režim Třinci stačil. Oceláři si poradili s Olomoucí, které chyběl Krejčí

Moravsko-slezský duel 27. kola extraligy mezi Třincem a Olomoucí moc hokejové krásy nenabídl, přesto se nakonec radovali domácí Oceláři z výhry 5:1. Nerozhodný výsledek zlomil v závěrečné třetině šťastným odrazem Andrej Nestrašil a uklidňující třetí branku přidal v přesilové hře Milan Doudera. Slezané jsou prvním týmem, který překonal hranici 60 nasbíraných bodů.

Radost třineckých Ocelářů
zdroj: ČTK autor: Vladimír Pryček

Krejčí scházel kvůli zdravotním komplikacím, a tak se do středu elitního útoku postavil místo něj Kusko. "Je to světová extratřída a jeho absence byla obrovskou ztrátou, ale musíme umět hrát i bez něj. Možná odjede na olympiádu a musíme to zvládat," řekl Lukáš Nahodil, autor jediného gólu Olomouce. "Chyběl nám jako lídr, ale poprali jsme se s tím dobře," doplnil Jan Švrček. Podle trenéra Zdeňka Motáka by neměl Krejčí chybět dlouho. Nevyloučil, už v příštím týdnu ho bude mít k dispozici.

Třinec byl v úvodní třetině aktivnějším týmem a v 17. minutě otevřel skóre – obránce Adámek se po návratu z trestné lavice vydal dopředu, přihrál do druhé vlny Vránovi, který si puk potáhl do levého kruhu a střelou k bližší tyči překonal Lukáše. Jinak se hrálo bez výrazných gólových šancí, oba týmy nic extra nevymyslely ani ve svých dvou přesilových hrách.

První útok domácích mohl po přestávce přidat druhý gól. Růžička se proháčkoval až před Lukáše a ještě hledal Vránu, který by zakončoval do prázdné branky, Dujsík ale obětavým zákrokem přihrávku zachytil. Celé střídání zakončil faulem Daňo a při jeho vyloučení vyrovnal Nahodil, který střelou z levé strany přes obránce trefil místo mezi Kacetlovými betony. Na olomoucké střídačce mohlo být ještě veseleji, Kunc pronikl až před třineckou branku, ale bekhendem trefil jen tyčku.

"Dobře se drželi na kotouči, beci dobře rozehrávali. Nezahazovali je a byli schopni se dostávat do přečíslení. Olomouc nás ve druhé třetině v některých momentech dost přehrávala a místy to vypadlo, že jsou všude první. Měli jsme i štěstí, že nedali gól. To nás zachránilo," oddechl si Vrána.

Do závěrečné třetiny vstoupil lépe lídr tabulky a se štěstím se opět ujal vedení – Zahradníčkova střela od modré čáry se odrazila v čase 41:27 od Nestrašila do branky. Zanedlouho zvýšil v početní převaze obránce Doudera, který rozhodl začátkem října gólem v závěru první duel v Olomouci.

Třinec, který inkasoval v soutěži nejméně branek, si už vedení pohlídal. Nejtěžší chvíle přečkal v oslabení, kdy na Kacetla nevyzráli Káňa a Ondrušek. V posledních dvou minutách zpečetili výsledek Nestrašil, který trefil ze středního pásma prázdnou branku, a ze sóla ještě Michal Kovařčík, když blafákem přelstil Lukáše.

27. kolo hokejové extraligy:

HC Oceláři Třinec - HC Olomouc 5:1 (1:0, 0:1, 4:0)

Branky a nahrávky: 17. P. Vrána (M. Adámek), 42. A. Nestrašil (Zahradníček, O. Kovařčík), 48. M. Doudera (Martin Růžička), 59. A. Nestrašil (O. Kovařčík), 60. M. Kovařčík (R. Szturc) - 27. Nahodil (J. Knotek, J. Káňa II). Rozhodčí: Hradil, Mrkva - Lederer, Rožánek. Vyloučení: 5:3. Využití: 1:1. Diváci: 1000 (omezený počet).

Třinec: Kacetl - Marinčin, M. Doudera, Kundrátek, D. Musil, M. Adámek, Zahradníček - Martin Růžička, P. Vrána, Daňo - O. Kovařčík, M. Kovařčík, A. Nestrašil - Miloš Roman, Marcinko, Hrehorčák - Hrňa, R. Szturc, O. Šedivý - Dravecký. Trenér: Varaďa.

Olomouc: Lukáš - T. Černý, Ondrušek, Škůrek, Rašner, Dujsík, Řezníček, Švrček - Kucsera, Kusko, J. Káňa II - Bambula, J. Knotek, Klimek - Navrátil, Kolouch, Olesz - Kunc, Nahodil, Strapáč. Trenéři: Moták a J. Tomajko.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články