Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
SP horských kol 2024

ŽIVĚ: Pardubice – Sparta 0:4. Boleslav otočila ztracený zápas, Liberec doma zase padl

Šesté kolo extraligy nabízí domácí hokejovou klasiku – Pardubice hostí Spartu. Start sezony zvládlo lépe domácí Dynamo, Východočeši vyhráli čtyři z pěti zápasů. Naopak Pražané už mají dvě porážky. V dobrém startu do sezony pokračují Vítkovice, které se radovaly z vítězství 4:2 v Karlových Varech a zůstávají v první polovině tabulky. Slavili také hráči Kladna, Mladé Boleslavi, Litvínova, Třince a Plzně. Přímý přenos utkání Pardubice – Sparta a sestřihy dalších duelů sledujte v Buly hokej živě na ČT sport a ČT sport Plus.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
ŽIVĚ: Pardubice – Sparta

Vítkovice mají čtvrtou výhru v ročníku

Ostravané zvítězili i ve druhém venkovním utkání, tentokrát v Karlových Varech 4:2. Pod výhru se podepsali hlavně tříbodoví útočníci Anthony Nellis (2+1) a Jindřich Abdul (1+2), autor vítězného gólu. Na lavičce hostů se radoval také trenér David Bruk, bývalý karlovarský kouč. Západočeši prohráli počtvrté z šesti duelů.

HC Energie Karlovy Vary – HC Vítkovice Ridera 2:4 (1:1, 0:2, 1:1)

Branky a nahrávky: 20. O. Procházka (Plutnar, Reunanen), 51. Černoch (Plutnar, Čihař) – 6. Demel (Abdul, Yetman), 28. Nellis (Yetman, Abdul), 34. Abdul (Nellis, Yetman), 60. Nellis. Rozhodčí: Sýkora, Květoň – Gerát, Lhotský. Vyloučení: 1:1. Bez využití. Diváci: 3650.

Kladno uspělo v Liberci na nájezdy

Kladenští Rytíři slaví už třetí výhru v ročníku. Středočeši tentokrát vezou dva body z Liberce, kde přetlačili domácí Bílé Tygry 3:2 po samostatných nájezdech. Severočeši sice srovnali v závěru díky Róbertovi Lantošimu, ale bod navíc pro hosty zařídil v páté sérii nájezdů jediný úspěšný střelec Phil Pietroniro. Liberečtí doma ani na čtvrtý pokus ještě nezvítězili.

Bílí Tygři Liberec – Rytíři Kladno 2:3 po sam. nájezdech (1:2, 0:0, 1:0 – 0:0)

Branky a nahrávky: 16. M. Ivan (A. Musil, Melancon), 58. Lantoši (A. Musil, M. Ivan) – 8. Ticháček, 10. Tralmaks z trest. střílení, rozhodující sam. nájezd Pietroniro. Rozhodčí: Ondráček, Šindel – Hynek, Dědek. Vyloučení: 2:4. Bez využití. Diváci: 6196.

Motor doplatil na nepovedený závěr

Mladá Boleslav předvedla na jihu Čech vítězný obrat. Na ledě Českých Budějovic prohrávala už 0:2 po zásazích Ondřeje Kovařčíka a Milana Gulaše, ale ve třetí třetině se mezi 52. a 56. minutou trefili Petr Čajka, Aleksi Rekonen a Jan Závora. Bruslaři oslavili už pátý triumf v sezoně, naproti tomu Jihočeši prohráli potřetí v řadě a celkově počtvrté.

Banes Motor České Budějovice – BK Mladá Boleslav 2:3 (1:0, 1:0, 0:3)

Branky a nahrávky: 4. O. Kovařčík (Kondelík, Olesen), 29. Gulaš – 52. Čajka (Lakatoš, Pyrochta), 53. Rekonen (Závora, Junttila), 56. Závora (Lakatoš). Rozhodčí: Jeřábek, Mejzlík – J. Svoboda, Klouček. Vyloučení: 2:4. Využití: 1:0. Diváci: 5880.

Litvínov zůstává stoprocentní

Černožlutí se vezou na vítězné vlně. Litvínov uspěl také na ledě Olomouce a na Hané se radoval po hubeném výsledku 2:1. Domácí Jan Knotek sice zareagoval na úvodní trefu 19letého obránce Vojtěcha Husineckého a srovnal, jenže Jakub Navrátil poté neproměnil trestné střílení a ve třetí třetině rozhodl na druhé straně hostující David Kaše. Severočeši vedou tabulku s 18 body, Hanáci mají šest bodů.

HC Olomouc – HC Verva Litvínov 1:2 (0:1, 1:0, 0:1)

Branky a nahrávky: 25. J. Knotek (Anděl, Řezníček) – 7. Husinecký (Hlava, D. Kaše), 48. D. Kaše (O. Kaše, McIsaac). Rozhodčí: Kika, Obadal – Axman, Rampír. Vyloučení: 4:5. Bez využití. Diváci: 4518.

Třinec si doma poradil s Hradcem Králové

V repríze finále z roku 2023 zvítězili šampioni posledních pěti sezon. Třinečtí Oceláři ale rozhodli o vítězství nad Hradcem Králové až v závěrečné části, když Marián Adámek upravil ve 45. minutě na 2:1 a pojistku přidal v přesilové hře Justin Addamo. Konečný výsledek 4:1 pro Slezany stanovil Marko Daňo do prázdné brány. Třinec pokračuje v pozvolném rozjezdu, Východočeši jsou dál poslední.

HC Oceláři Třinec – Mountfield Hradec Králové 4:1 (0:0, 1:1, 3:0)

Branky a nahrávky: 31. Kurovský (Kundrátek, Daňo), 45. Adámek, 56. Addamo (Nestrašil, Marinčin), 57. Daňo (Nestrašil, Vrána) – 40. Pour. Rozhodčí: Hradil, Mrkva – Hlavatý, Rožánek. Vyloučení: 5:6. Využití: 2:0. Diváci: 4479.

Kometě se nadále nedaří

Brněnští hokejisté prohráli potřetí za sebou, tentokrát s Plzní 1:3. Jihomoravané sice na západě Čech vedli po gólu Lukáše Cingeľa, ale po něm se prosadili už jen domácí. Pod obrat se podepsali Tim Söderlund, Tomáš Dujsík a Jan Piskáček. Plzeň slaví první tříbodovou výhru a je osmá. Kometa vstřelila v sezoně pouze sedm branek ze hry v šesti zápasech a je předposlední.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články