Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Absa Cape Epic

Pardubice doma nestačily na lídra extraligy. Liberci pomohli dvougóloví střelci Hudáček a Ordoš

Výhodu z důležitého vítězství z ledu Kladna na doma Pardubice nepřetavily v další bodový zisk. I po utkání 48. kola hokejové extraligy tak Dynamo v boji o záchranu na poslední Rytíře má stále tři body náskok. Nyní nestačilo na lídra soutěže Liberec v poměru 1:4. Za Bílé Tygry skóroval dvakrát Libor Hudáček a nyní je na čísle 29 gólů v základní části, což je nový rekord v počtu gólů od cizince i klubový rekord v základní části. Dvě branky vsítil i Jan Ordoš.

Utkání Pardubice - Liberec
zdroj: ČTK autor: Josef Vostárek

"Posledních několik zápasů je hodně ubojovaných. Musíme do toho dát srdíčko a potom to jde. Věděli jsme, že musíme ve třetí třetině hrát jednoduchý hokej, a to se nám vyplatilo," řekl Hudáček.

Zápas nabízel mnoho šancí už od prvních střídání. Nejprve se před Kantora protáhl Musil, ale v dobré pozici minul, o chvíli později Hrachovina na druhé straně zneškodnil dorážku Látala. Dynamu k prvnímu gólu nepomohly ani dvě přesilovky v řadě, ani pokus Tybora, který zazvonil na tyč. Naopak Liberec se v 10. minutě po chybě soupeře v rozehrávce dostal do přečíslení a pěknou individuální akci proměnil ve vedoucí gól Hudáček.

Bílí Tygři byli při početní výhodě o poznání nebezpečnější než soupeř a další nadějné možnosti měli Bulíř a Musil. V závěru druhé třetiny Hrachovina reflexivně vyrazil střelu Tybora a na nedostatek práce si nemohl stěžovat ani po pauze, protože hned zkraje prostřední třetiny promarnili samostatné úniky Svačina a Paulovič. Dynamo se přesto zaslouženě propracovalo k vyrovnání, o které se ve 25. minutě postaral Vondrka.

Domácí byli od té chvíle aktivnější. Tutovku zazdil Svačina a Kousal se dokonce po své střele radoval z gólu, ale video prokázalo, že puk trefil jen tyčku. Liberec často jen vyhazoval kotouč ven ze své třetiny a zpátky do hry se dostal až díky přesilovce, v níž se před Kantora tlačil Vlach a při dvou dorážkách nebyl daleko od radosti.

V samotném závěru druhé třetiny vypukla na hřišti šarvátka, do které se pěstní výměnou s Hollandem zapojil i brankář Hrachovina. "Rvačka nám pomohla. Musíme Dominikovi říct, aby do toho šel i příště, až se nám nebude dařit," usmíval se Hudáček.

Výsledkem byla pardubická přesilovka, ale další šanci si domácí hráči přichystali až při rovnovážném stavu, kdy Vondrka při přečíslení dvou proti jednomu přestřelil. S přibývajícím časem hrály oba týmy o poznání opatrněji a klíčový moment tak nastal až v 53. minutě. Ordoš šikovně ze vzduchu srazil nahození Graborenka a poslal Liberec do vedení. "Ve třetí třetině jsme se srovnali, začali jsme více kontrolovat kotouč a byli jsme odměněni šťastným a rozhodujícím gólem," radoval se trenér hostů Patrik Augusta.

Za necelé dvě minuty vstřelil při přesilovce svou druhou branku v zápase Hudáček a naděje Dynama na bodový zisk definitivně zhasly. Svůj druhý gól v zápase poté přidal ranou do prázdné branky i Ordoš.

"Všechny poslední zápasy jsou jako o život a teď se to prostě nepovedlo. Nebylo tam od nás žádné uspokojení, sice jsme nastoupili vlažně, ale pak se to zvedlo. Nemůžeme koukat na to, že máme na Kladno náskok. Musíme hrát tak, abychom získali co nejvíce bodů, máme to ve svých rukou," řekl útočník domácích Michal Vondrka.

HC Dynamo Pardubice - Bílí Tygři Liberec 1:4 (0:1, 1:0, 0:3)

Branky a nahrávky: 25. Vondrka (Poulíček, Zacharčuk) - 10. L. Hudáček (Zachar), 53. Ordoš (Graborenko, L. Krenželok), 54. L. Hudáček (Bulíř, P. Jelínek), 58. Ordoš (L. Krenželok, P. Jelínek). Rozhodčí: Hradil, Kika - Ganger, Klouček. Vyloučení: 5:4. Využití: 0:1. Diváci: 8535.

Pardubice: Kantor - J. Zdráhal, J. Mikuš, J. Kolář, Zacharčuk, T. Voráček, Holland - Tybor, R. Kousal, Vondrka - Svačina, Poulíček, Mandát - Látal, Harju, Kusý - Paulovič, Rolinek, Blümel. Trenér: Razým.

Liberec: Hrachovina - Knot, Šmíd, Graborenko, Derner, Hanousek, Kolmann - Ordoš, L. Hudáček, Zachar - A. Musil, Bulíř, Marosz - J. Vlach, P. Jelínek, L. Krenželok - Valský, Rychlovský, Šír. Trenér: Augusta.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články