Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Mladá Boleslav si udržela čtvrtou příčku. Výhru nad Kladnem režíroval Skalický třemi body

Skvělý úvod byl základem úspěchu Mladé Boleslavi ve 38. kole extraligy proti Kladnu. Bruslaři vedli v 21. minutě už 3:0 a náskok si pohlídali až do konečného výsledku 5:2. Třemi body zazářil Pavol Skalický, autor dvou branek včetně pojistky do prázdné brány. Rytířům nestačily ani trefy Austina s Jágrem.

Utkání Mladá Boleslav – Kladno
zdroj: ČTK autor: Petrášek Radek

Kladno nastoupilo v sestavě i s druhým nejlepším střelcem první ligy Tomášem Šmerhou, který má vyřízený střídavý start ze Slavie a v extralize debutoval. Naopak chyběl další útočník vypomáhající Rytířům ze Slavie Petr Vampola. V mladoboleslavském dresu měl nově kapitánské "céčko" obránce Martin Ševc, který jej převzal po odchodu Michala Vondrky do Pardubic.

"Určitě to není nic příjemného, když odejde super parťák z kabiny a dobrý kapitán, který nás vedl. Ale takový je hokejový život. Odešel super hráč a super chlap z kabiny, který nás uměl podržet v těžkých momentech, dokázal nás zvednout, namotivovat a naburcovat. My se s tím musíme poprat," řekl Skalický k Vondrkovu odchodu.

V první velké šanci se ocitl po zadovce Skalického zpoza branky domácí Klepiš, ale ztroskotal na Godlovi. Na druhé straně podržel Bruslařský klub Peters při Bílkově možnosti. V polovině úvodního dějství se v oslabení hnal do úniku kladenský kapitán Strnad, ale zakončení mu ztížili vracející se hráči domácích.

Potom měli možnosti Mladoboleslavští. Skalický a Klepiš ještě neuspěli, ale v 17. minutě při signalizovaném vyloučení po Lunterově přihrávce zamířil zblízka do odkryté branky Stránský. Při Jágrově vyloučení zvýšil 64 sekund před koncem úvodní třetiny po rychlé kombinaci Jeglič.

Hned po 40 vteřinách druhé části vedli domácí už 3:0. Jeglič nabil na pravý kruh Šťastnému, který trefil přesně protější horní roh Godlovy branky. Většímu rozdílu ve skóre potom kladenský gólman zabránil. Vytěsnil Zbořilovu ránu a ve 32. minutě vleže levým betonem vykopl puk po blafáku Šťastného.

"My jsme tu odehráli pouze třicet minut a s tím se nedá uspět. Boleslav byla jasně lepší, přehrávala nás, vedla 3:0 a mohlo to být mnohem víc. Podržel nás jenom náš brankář (Godla). Za stavu 1:3 jsme se dostali do hry a bylo tam několik šancí. Jedna i do prázdné brány, kterou jsme nevyužili. Jakmile Boleslav odskočila na 4:1, tak bylo o zápase rozhodnuto," uvedl trenér Kladna David Čermák.

Rytíři se dočkali snížení ve 38. minutě, kdy se trefil od modré čáry Austin. Kladno mělo i další šance dostat se na kontakt. Ještě před druhou pauzou neuspěl po Jágrově akci Zikmund. Hned po přestávce trefil Redlich horní tyč. Ve 47. minutě promarnil před odkrytou brankou velkou možnost opět Zikmund.

Vzápětí se radovali Mladoboleslavští a po Zbořilově střele se prosadil z dorážky Skalický. V 51. minutě se po tlaku trefil bekhendem Jágr, ale více už hosté závěr zdramatizovat nedokázali. Naopak v 58. minutě při power-play ještě pojistil výsledek trefou do prázdné branky Skalický.

"Měli jsme to pod kontrolou, ale potom jsme začali vzadu vymýšlet a dostávali jsme se sami zbytečně pod tlak. Oni z toho měli šance. Tam se to začalo zbytečně komplikovat, Kladno se dostalo po našich chybách do šancí a díkybohu nás Justin (Peters) podržel. Potom jsme se uklidnili a zase odskočili a udrželi to do konce," dodal Skalický.

38. kolo hokejové extraligy:

BK Mladá Boleslav - Rytíři Kladno 5:2 (2:0, 1:1, 2:1)

Branky a nahrávky: 17. J. Stránský (Lunter, Bičevskis), 19. Jeglič (D. Šťastný, Skalický), 21. D. Šťastný (Jeglič), 49. Skalický (A. Zbořil, Klepiš), 58. Skalický - 38. Austin (Stach, Zikmund), 51. Jágr (Austin). Rozhodčí: Mrkva, Kika - Axman, Špůr. Vyloučení: 2:3. Využití: 1:0. Diváci: 4082.

Mladá Boleslav: Peters - Ševc, Hrbas, Pláněk, Dlapa, Fillman, Bernad, Klikorka - Klepiš, A. Zbořil, Skalický - D. Šťastný, Jeglič, R. Zohorna - J. Stránský, Bičevskis, Lunter - P. Kousal, O. Najman, Flynn. Trenéři: Rulík a Patera.

Kladno: Godla - B. Nash, Austin, A. Lakos, Kehar, Romančík, Barinka - Jágr, Zikmund, Melka - Redlich, P. Machač, J. Strnad - Bílek, Stach, Š. Bláha - Šmerha, T. Kaut, O'Donnell. Trenéři: D. Čermák a Lidický.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články