Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Branky, body, vteřiny

SOUHRN 5. KOLA: Dynamo velkolepě obrátilo duel v Ostravě, Litvínov nadále stoprocentní

Před třetí třetinou ztráceli ještě dva góly, ale slaví vítězství. Hokejisté Pardubic jako první v ročníku extraligy přivezli z ledu Vítkovic všechny tři body. Prohrávali 1:3, nakonec díky tříbrankovému obratu uspěli 4:3. Dynamo se dotáhlo na rozdíl tří bodů od vedoucího Litvínova, který ještě v sezoně nezaváhal a přestřílel Karlovy Vary 5:2. Dobrý start do sezony potvrdila Mladá Boleslav, která poskočila po vítězství 4:3 po nájezdech s Třincem na třetí místo. Poslední je i nadále Hradec Králové, i když přehrál Kladno 4:2 a poprvé v sezoně zvítězil.

Tomáš Vondráček slaví gól s pardubickými spoluhráči
zdroj: ČTK autor: Vladimír Pryček

Perfektní třetí třetina zvrátila pro Dynamo zápas

Tři branky za šest minut, které Vítkovice položily. Pardubice nezvládly druhou část, kterou prohrály 0:3, ale třetí třetinu vyhrály stejným výsledkem. Rozhodl Tomáš Vondráček v čase 55:03, dvakrát se prosadil jeho spoluhráč Lukáš Radil. Výbornou přesilovku Ostravanů zase potvrdil Marcel Barinka, který v početní převaze dvakrát udeřil. Domácí po třech utkáních nebodovali. "Hodně to mrzí. Jestli jsme se toho stavu 3:1 nezalekli? To se lehce po zápase říká, když to takhle dopadlo. Když máme vedení, musíme zapnout a bojovat jeden za druhého, aby se to neopakovalo," upozornil Barinka.

HC Vítkovice Ridera – HC Dynamo Pardubice 3:4 (0:1, 3:0, 0:3)

Branky a nahrávky: 22. Barinka (Roberts Bukarts, Abdul), 33. Barinka (Hladonik), 40. Nellis (Yetman, Abdul) - 16. Radil (Kousal, Hájek), 50. Radil (R. Kousal, D. Musil), 53. Kaut (Čerešňák), 56. Vondráček (Čerešňák). Rozhodčí: Ondráček II, Šír - Ondráček I, Zíka. Vyloučení: 6:6. Využití: 2:2. Diváci: 5847.

Litvínov zvládl podkrušnohorské derby

Pět kol a maximální počet patnácti bodů. Litvínov zvládl další utkání, tentokrát na domácím ledě přehráli v podkrušnohorském derby 5:2 Karlovy Vary především díky první třetině, jež ovládli 4:1. Dvě první branky v sezoně vstřelil Petr Koblasa, tři asistence si připsal Matúš Sukeľ. "Trošku se mi ulevilo. Může se čekat na gól i déle, ale tohle čekání bylo delší, než jsem chtěl. Necítil jsem se úplně komfortně," přiznal Koblasa, který v minulé sezoně dal 24 gólů v základní části a sedm v play-off.

HC Verva Litvínov – HC Energie Karlovy Vary 5:2 (4:1, 1:1, 0:0)

Branky a nahrávky: 2. Koblasa (M. Sukeľ, McIsaac), 11. D. Zeman (Hlava), 15. Koblasa (Zile, M. Sukeľ), 19. McIsaac (O. Kaše), 25. Zile (Baláž, M. Sukeľ) – 2. Kupčo, 35. Koffer. Rozhodčí: Jeřábek, Vrba – Hynek, Dědek. Vyloučení: 5:3. Bez využití. Diváci: 5110.

Hanáci s přehledem porazili Kometu

Po slabším startu Olomouc vyhrála podruhé za sebou s plným ziskem. Na ledě Komety zvítězila jasně 4:1. Brno prohrálo podruhé za sebou a stále čeká na první body z domácího ledu. Za Hanáky se gólově prosadili tři hráči, kteří v minulosti nastupovali za Kometu – Michal Kunc, Jakub Orsava a Martin Kohout. "Musíme být víc nebezpeční, zatím se na góly hodně nadřeme. Chybí nám sebevědomí, až ho získáme, bude nám to tam více padat," věří domácí Tomáš Rachůnek.

HC Kometa Brno – HC Olomouc 1:4 (1:0, 0:1, 0:3)

Branky a nahrávky: 20. Marcinko (K. Pospíšil, Ščotka) – 27. Kunc (T. Černý), 44. Orsava (Škůrek), 48. Fridrich (Nahodil, Ondrušek). 60. Kohout. Rozhodčí: Cabák, Stano – Axman, Blažek. Vyloučení: 3:5. Využití: 1:0. Diváci: 6624.

Bruslaři potvrdili domácí formu

Mladá Boleslav i potřetí doma zvítězila, když zdolala Třinec 4:3 po samostatných nájezdech. Bruslaři oslavili čtvrtou výhru z pěti utkání v nové sezoně. Ukončili sérii čtyř porážek v duelech s Oceláři. Šampion posledních pěti dohraných ročníků prohrál čtvrtý z pěti duelů, ale v posledních třech zápasech to bylo vždy až v nastavení. Vítězný nájezd si připsal obránce David Bernad. "Dát tři góly Třinci, to není málo. Má výbornou defenzívu. Takových věcí si musíme vážit," řekl útočník Mladé Boleslavi Tomáš Fořt.

BK Mladá Boleslav – HC Oceláři Třinec 4:3 po sam. nájezdech (0:1, 2:0, 1:2 - 0:0)

Branky a nahrávky: 21. Junttila (F. Pavlík, Lakatoš), 26. Fořt (J. Stránský, Bernad), 50. Čajka (Junttila, Lakatoš), rozhodující sam. nájezd Bernad – 7. Addamo, 45. Marinčin (Hrehorčák, Čacho), 54. L. Hudáček (Daňo, A. Nestrašil). Rozhodčí: Šindel, Květoň – Lhotský, Hnát. Vyloučení: 5:6. Využití: 0:1. Diváci: 3521.

Mountfield poprvé zvítězil

Východočeši vyhráli poprvé v sezoně. Mountfield porazil Kladno na domácím ledě 4:2. Vítězný gól Hradce Králové vstřelil v 57. minutě šestnáctiletý Adam Novotný. "Byl to hrozně důležitý gól, protože jsme už potřebovali vyhrát. Jsem strašně rád, že jsem mohl týmu takhle pomoci," líčil mladý útočník Novotný. Rytíři tak prohráli i třetí utkání na kluzištích soupeřů v sezoně. Východočeši jsou i přes výhru poslední.

Mountfield Hradec Králové – Rytíři Kladno 4:2 (0:0, 2:1, 2:1)

Branky a nahrávky: 22. T. Pavelka (Šťastný, Jergl), 37. Pour, 57. A. Novotný (Pour, Štohanzl), 60. Perret (Tamáši) – 23. Melka (Pietroniro, Jarůšek), 44. Hults (Jarůšek, Tralmaks). Rozhodčí: Hribik, Zeliska – Štěpánek, Thuma. Vyloučení: 3:5. Využití: 1:0. Diváci: 5061.

Liberec doma potřetí neuspěl

Bílí Tygři padli na domácím ledě s Plzní 1:2 v prodloužení. V čase 61:25 rozhodl Kristians Rubins. Liberec prohrál i třetí domácí zápas v sezoně. "Jsme nervózní, jsme tím pádem přemotivovaní, nedisciplinovaní a pak ty výsledky vypadají takto. Plzeň byla po většinu zápasu lepší," uznal kouč domácích Filip Pešán.

Bílí Tygři Liberec – HC Škoda Plzeň 1:2 v prodl. (0:1, 1:0, 0:0 - 0:1)

Branky a nahrávky: 27. Derner (Faško-Rudáš, Filippi) – 1. Söderlund (Lev, Lalancette), 62. Rubins. Rozhodčí: Pražák, Barek – Frodl, J. Svoboda. Vyloučení: 5:5. Bez využití. Diváci: 4297.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články