Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Vondrka vystřelil Motoru čtvrtfinále, v prodloužení se ale radoval Hradec Králové

České Budějovice prohrály 1:2 v prodloužení na ledě Hradce Králové. Zisk jednoho bodu, který Motoru zajistil v 57. minutě vyrovnáním Michal Vondrka, ale hostům stačil k udržení čtvrté příčky, znamenající přímý postup do čtvrtfinále. Utkání ve prospěch vítěze Prezidentského poháru rozhodl v čase 63:13 Kelly Klíma.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Hradec Králové - České Budějovice

Hosté potřebovali k přímému postupu bodovat, lépe ale začali domácí. Mountfield se do vedení dostal již na začátku páté minuty. Gól Jergla ale potvrdil až videorozhodčí. Puk se totiž odrazil až zpoza tyčky od krycího polštáře vnitřní konstrukce.

Paradoxně jen ve vlastním oslabení byli hosté blízko ke gólu: Pech našel krásně v přečíslení Piskáčka, jenž však narazil na rozštěp gólmana Novotného.

Hradecké šance počítali Smoleňák nebo Jergl, domácí kapitán potom ironicky mával i tleskal budějovickým fanouškům, kteří ho častovali hanlivými popěvky. Když Perret neproměnil tutovku v sólu, emoce už narůstaly i na ledě – do mely po odpískání se zapojily skoro celé pětky.

Postupně už Jihočeši přidali na nutné aktivitě, ale kromě průniku Valského v prvních sekundách prostřední části dál hrozili pouze Východočeši. Za Hrachovinu neprotlačil puk z otočky Cingel ani kličkující Oksanen, v oslabení napálil tyč Pilař.

Na druhé straně pomohlo štěstí Novotnému proti jeho jmenovci, když budějovický matador netrefil odkrytou "klec" při zmatcích před brankovištěm.

Těsný stav dával průchod strkanicím. Kevin Klíma se pocuchal s Vráblíkem, další nervy plynuly z oboustranných nájezdů do brankáře.

Vyšší měrou se k tomu přidala jak únava aktérů po těžkém programu na konci základní části, tak především náskok Hradce, který se nepotřeboval nikam hnát a začínal odhazovat puky. Když se hnal za pukem Valský, domácí brankář proti němu vyjel a spektakulárně kotouč vypíchl.

Čas na vyrovnání hostům nejdříve sebral faulem Vondrka, ale tentýž útočník vzápětí vše odčinil. Čtyři minuty před koncem základní hrací doby mu po perfektním slalomu Valského stačilo doklepnout puk do prázdné branky.

Už před prodloužením tak hostující lavička spustila oslavy přímého postupu do čtvrtfinále. Vítězství v zápase ale nakonec slavili domácí, a to zásluhou gólu Kellyho Klímy ve čtvrté minutě prodloužení.

Hradec Králové - Motor České Budějovice 2:1 v prodloužení (1:0, 0:0, 0:1 - 1:0)

Brana a nahrávky: 5. Jergl (Nedomlel, Perret), 64. Kelly Klíma (Lalancette) - 57. Vondrka (Valský, Štencel). Rozhodčí: Horák, Stano - Rampír, Bohuněk. Vyloučení: 7:8. Be využití. Diváci: 4066.

Hradec Králové: F. Novotný - Gaspar, Nedomlel, F. Pavlík, Kalina, McCormack, Šalda - Oksanen, Lev, Smoleňák - Jergl, Kevin Klíma, Perret - Kelly Klíma, Lalancette, Ščerbak - Orsava, Cingel, Pilař - Miškář. Trenér: T. Martinec.

České Budějovice: Hrachovina - Vráblík, Štencel, Bučko, Šenkeřík, Piskáček, Percy, Bindulis - Karabáček, M. Hanzl, M. Beránek - Ondráček, Pech, Abdul - Gulaš, Koláček, Vondrka – Valský, J. Novotný, D. Voženílek. Trenér: Modrý.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články