Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ACF Fiorentina - FC Viktoria Plzeň

V Třinci gól ze hry nepadl. Druhý bod v sérii zařídil až v nájezdech Svačina

Posedmé v historii play-off samostatné extraligy se šlo do prodloužení za bezbrankového stavu, gól nepadl ani v nastaveném čase a rozuzlení přišlo až v nájezdech. Druhý bod semifinálové série získal Třinec v urputné bitvě s Mladou Boleslaví 1:0 po nájezdech. Nejvíce se dařilo Vladimíru Svačinovi, uspěl dvakrát včetně vítězného pokusu. Bruslaři ještě po odvážném výpadu brankáře Gašpera Krošelje reklamovali, že se Svačina vrátil s pukem, ale trefa domácího útočníka platila.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy 2. semifinále Třinec - Mladá Boleslav

Hostující Ševc, který nedohrál úvodní utkání za úder do hlavy Daňa, mohl i po přezkumu vyššího trestu nastoupit a domácí diváci na něj při každém jeho kontaktu s pukem pískali.

Ani jeden tým nepouštěl soupeře v úvodní třetině do mnoha šancí, ty největší se zrodily na straně domácích po přečísleních dva na jednoho. V obou případech se do něj dostal Růžička. V první akci ale po jeho pasu Vrána ani nezakončil a při druhé vystihl Krošelj jeho pokus o bekhendový blafák a puk mu vypíchl holí.

Růžičku dělily v prostřední třetině od branky jen centimetry, když jeho střelu v přesilové hře vyrazil Krošelj na tyč. Domácí Ondřej Kovařčík z přečíslení těsně minul ve 45. minutě branku a vyrovnané třetí třetině mohl přiblížit hosty k výhře Šťastný, ale z individuálního průniku ztroskotal na Kacetlovi.

Od začátku prodloužení bylo rušno před oběma brankami, za domácí zahrozil z otočky Hrehorčák a Krošelj zasahoval na brankové čáře vyrážečkou. Na druhé straně jen těsně netrefil branku z přečíslení Raška a Kotala napálil Kacetla ve velké šanci jen do hrudi. Na ledě se i přiostřilo, Růžička srazil k ledu Bičevskise a Pláněk Vránu, který ještě bruslí zasáhl nepříjemně do nohy Kotalu. Oba týmy promarnily po jedné přesilové hře.

V nájezdech hned v první sérii překonal Krošelje střelou Svačina a ve třetím kole vyrovnal forhendovou kličkou Kousal. Oba úspěšní střelci si zopakovali souboj v šesté sérii a uspěl jen Svačina, byť hosté reklamovali, že při forhendové kličce udělal pohyb zpět, když se snažil vyhnout vystrčené hokejce Krošelje.

HC Oceláři Třinec - BK Mladá Boleslav 1:0 po samostatných nájezdech

Rozhodující sam. nájezd: Svačina. Rozhodčí: Stano (SR), Veselý - Brejcha, Špůr. Vyloučení: 4:4. Bez využití. Diváci: 5400 (vyprodáno).

Třinec: Kacetl - Marinčin, M. Doudera, Kundrátek, D. Musil, M. Adámek, Zahradníček - Martin Růžička, P. Vrána, Daňo - O. Kovařčík, M. Kovařčík, A. Nestrašil - Hrňa, Marcinko, Svačina - Chmielewski, Miloš Roman, Hrehorčák - Dravecký. Trenér: Varaďa.

Mladá Boleslav: Krošelj - Ševc, Pýcha, Pláněk, Jánošík, Fillman, Lintuniemi - D. Šťastný, Bičevskis, Kotala - P. Kousal, O. Najman, Eberle - Kelemen, Fořt, Lunter - J. Stránský, T. Knotek, A. Raška. Trenér: R. Rulík.

Václav Varaďa (Třinec): "Byl to od prvních minut boj, oba brankáři chytali skvěle. A přestože padl jediný gól, tak se to muselo líbit. Pro nás super vítězství do dalšího pokračování v sérii. Očekáváme ještě tuhou bitvu v Boleslavi, ale bude se nám dobře odpočívat a těšíme se na třetí zápas. Vláďa (Svačina) to udělal velmi dobře, vstřelil branku, rozhodčí to uznal a to nám dalo vítězství."

Radim Rulík (Mladá Boleslav): "Zápas byl z naší strany výborný. Hlavně jsme ubránili přesilovku soupeře, kterou má úplně skvělou. Drželi jsme i díky tomu celý zápas ve hře. Byl docela zvláštní, protože aby Třinec nedal doma gól čtyři třetiny, tak se asi nestávalo často. Podali jsme strašně obětavý výkon, postupně to byl vyrovnaný zápas. Došel do nájezdů a rozhodl jeden nájezd, o kterém nejsem přesvědčený, že byl regulérní. Regule říkají, že se nesmí kotouč vrátit zpátky, že musí jít ve směru dopředu, a to se nám nepozdávalo. Tím se ale nic nemění."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články