Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Třinec si zahrává s pozicí v elitní čtyřce, Kladno uvidí záchranářský souboj s Kometou

V extralize přituhuje a poslední čtvrtina základní části slibuje zajímavý souboj o přímý postup do čtvrtfinále, ale také to, který z týmů bude muset do baráže. A právě pohled na oba póly tabulky vzbuzuje největší zájem. Sestřihy zápasů 42. kola sledujte v debatě expertů v rámci Buly na ČT sport a ČT sport Plus od 22:10.

Zatímco na čele tabulky se nic nemění a Pardubice mají po předehrávce kola už 12bodový náskok na druhé Vítkovice a třetí Sparta zaostává o dalších devět bodů, čtvrté místo je, zdá se, stále otevřené.

Třinec si vybral nejhorší možnou dobu na výkonnostní a hlavně výsledkový propad. Po čtyřech prohrách potřebuje zabrat, jinak zaváhání Ocelářů může znovu využít pátá Olomouc – před Hanáky jsou jen o tři body, šestá Plzeň ztrácí na Slezany pět bodů.

"Měli jsme super zápasy, kde nám padalo všechno, teď se trápíme. Musíme hru zjednodušit, přidat černou práci a dát i špinavé góly, pak to přijde," uvedl třinecký útočník Libor Hudáček. Oceláři hrají ve zbytku základní části už jen třikrát doma. "Je to vyrovnané, jsme si toho vědomi. Musíme to zlomit a sbírat body i venku. Uděláme pro to všechno," dodal slovenský forvard k nadcházejícímu utkání v Karlových Varech.

Připomeňte si víkendové dění prostřednictvím podcastu Hokej bez červené s Robertem Zárubou:

Horko bude také v duelech ze spodku tabulky. Kladno může stáhnout Kometu znovu do barážových problémů případnou výhrou v základní hrací době, po které by Rytíři ztráceli na Brňany jen tři body. Jihomoravané ale chtějí navázat na předchozí duel s českobudějovickým Motorem, po němž uťali čtyřzápasovou sérii nezdarů. Stejnou výsledkovou bilanci předchozích zápasů však mají také poslední Středočeši.

"Dostali jsme se tam sami a nikdo jiný nám z toho nepomůže. Čas se nám krátí, zápasů ubývá, takže už není čas jakékoliv body ztrácet. Musíme brát, kde to jde. Nesmíme usnout na vavřínech. Sice jsme jednou vyhráli, ale musíme zůstat pořád při zemi a dál hrát jako proti Liberci," zdůraznil brankář Adam Brízgala v reakci na triumf nad Bílými Tygry.

Devátá Mladá Boleslav po gólovém procitnutí v minulém kole proti Olomouci narazí na jihu Čech na předposlední České Budějovice. Rozdíl mezi oběma kluby činí šest bodů. "U Boleslavi si musíme dávat pozor na její protiútoky, má v týmu samé výborné bruslaře. Mají dobrý přechod do útoku, to si musíme pohlídat," uvedl trenér Motoru David Čermák.

Osmý Hradec Králové se představí na ledě Vítkovic a Bílí Tygři z Liberce přivítají o play-off bojující Litvínov.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články