Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Třinec podruhé v řadě střelecky selhal. Těsnou bitvu ovládl Liberec

Oceláři se na konci základní části střelecky trápí a vidina zisku Prezidentského poháru se jim vzdaluje. V dohrávce 54. kola extraligy Třinečtí prohráli v Liberci 0:2 a na Hradec Králové stále ztrácejí tři body, ale mají o zápas víc. Výhru Bílých Tygrů zařídil Jakub Klepiš, pojistku přidal Jaroslav Vlach. Čisté konto vychytal Jaroslav Pavelka. Severočeši stáhli manko na čtvrté místo na čtyři body.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Liberec - Třinec

Utkání začalo opatrně z obou stran a hra se odehrávala především ve středním pásmu. První šanci měl až po sedmi minutách hry Melancon, Kacetl jeho střelu vyrazil. Na druhé straně byl po závaru na brankovišti blízko gólu Vrána, Pavelku ale nepřekonal. Liberecký brankář si následně poradil i s velmi nebezpečnou střelou Chmielewského.

První přesilovku v utkání si zahráli domácí a do vedení je mohl poslat Vlach, Kacetlovi ale proti jeho střele pomohla horní tyč. Bílí Tygři poté převzali iniciativu a zasypali Kacetla sprškou střel, třinecký brankář si ale s šancemi Ivana, Birnera i Klepiše poradil.

Severočeši si aktivitu přenesli také do začátku druhé části a Kacetl měl plné ruce práce s šancí Melancona. Na opačné straně zase protáhl Pavelku ostrou ranou Marinčin a po něm si na libereckého brankáře nepřišel ani Michal Kovařčík.

V polovině utkání putoval na trestnou lavici hostující Svačina, kterého brzy následoval Dravecký. Liberečtí hráli více než minutu přesilovou hru pět na tři a velkou šanci měl Birner, Kacetl ale fantasticky zasáhl. Výhodu domácích poté předčasně ukončil faul Jelínka a v početní výhodě si zahráli také Oceláři, dělovku Daňa ale Pavelka ukryl v lapačce.

Ihned po přestávce se do dobré střelecké pozice dostal liberecký Najman, Kacetl ale skvěle zasáhl. Poté se blýskl také Pavelka, který zlikvidoval samostatný únik Daňa. Následovala přesilová hra Liberce a domácí ji ve 48. minutě dokázali proměnit v kýžený vedoucí gól. Po přihrávce Šmída propálil Kacetla z levého kruhu Klepiš.

Třinec se snažil o okamžitou odpověď, Pavelka si ale připsal několik úspěšných zákroků. Hosté se museli i nadále tlačit do útoku, Liberečtí se naopak soustředili na poctivou obranu a rychlé brejky. Jeden takový předvedl Faško-Rudáš, kterého v samostatném úniku fauloval Kundrátek a hlavní rozhodčí nařídil trestné střílení. K jeho exekuci se rozjel sám faulovaný hráč, Kacetl ale jeho střelu vyrazil a udržel Oceláře ve hře. V samém závěru ještě Třinečtí sáhli ke hře bez brankáře, výhru domácích ale zpečetil trefou přes celé kluziště Vlach.

Dohrávka 54. kola hokejové extraligy:

Bílí Tygři Liberec - HC Oceláři Třinec 2:0 (0:0, 0:0, 2:0)

Branky a nahrávky: 48. Klepiš (Šmíd, Birner), 60. J. Vlach. Rozhodčí: Mrkva, Kika - Lhotský, J. Svoboda. Vyloučení: 4:6. Využití: 1:0. Diváci: 3510.

Liberec: J. Pavelka - Štibingr, Šmíd, Melancon, Rosandič, M. Ivan, Derner, Aubrecht - Faško-Rudáš, Filippi, Birner - Zachar, Klepiš, Ordoš - A. Najman, P. Jelínek, Rychlovský - Klapka, J. Šír, J. Vlach. Trenér: P. Augusta.

Třinec: Kacetl - Marinčin, M. Doudera, Kundrátek, D. Musil, M. Adámek, Zahradníček, Jaroměřský - Martin Růžička, P. Vrána, Daňo - O. Kovařčík, M. Kovařčík, Chmielewski - Bakoš, A. Nestrašil, Svačina - Dravecký, Miloš Roman, Hrehorčák. Trenér: Varaďa.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články