Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Ta pauza je šílená, děsí se Hlava. Rytíře čeká před baráží do půlky dubna klid

Kladenské Rytíře čekají barážové boje. Vstoupí do nich ale až 17. dubna, což představuje dlouhý zápasový půst. "Ta pauza je prostě šílěná a bude hrozně těžké se udržovat v kondici," má o stiuaci jasno útočník Hlava.

Téma dlouhé přestávky začalo v kladenské šatně rezonovat bezprostředně po dnešní prohře 0:3 s Kometou, která hosty do baráže definitivně poslala. "Už jsme se o tom bavili, teď odehrajeme poslední duel se Spartou," řekl Hlava.

Šanci na přímou záchranu ztratilo Kladno porážkou v Brně po dvou předchozích výhrách. "Dnes jsme sem jeli taky vyhrát. Nepředvedli jsme zas tak špatný výkon, ale Brno nás potrestalo za chyby a dalo góly, zatímco my jsme nedali nic. Navíc jsme z gólmana Tomka udělali brankáře do NHL," poznamenal Hlava.

Trenér David Čermák po utkání novinářům řekl, že hráči dostanou po úterku volno. "Bude potřeba někam vypadnout, protože jinak bychom se u nás na zimáku po týdnu pozabíjeli," uvedl sedmadvacetiletý odchovanec Chomutova. "Možná přijde na řadu nějaký wellness pobyt či hory," řekl Hlava.

Chceme jít s čistou hlavou

Do baráže by tým Jaromíra Jágra chtěl jít s čistou hlavou. "Naším cílem před sezonou bylo zachránit extraligu. Napřímo to nešlo, tak věřím, že se nám to povede v baráži a lidi si pak u nás užijí nejvyšší soutěž. Vždyť my jsme ji letos hráli prakticky pořád venku," poukázal Hlava na domácí azyl v chomutovské aréně.

Kladenský útočník připouští, že Rytíři budou v baráži favoritem. "Je tam velký rozdíl oproti první lize, ale oni zase budou v zápasovém tempu na rozdíl od nás. My zase budeme odpočatí. To jsou věci, které jdou proti sobě. Myslím, že i play-off v první lize bude hodně zajímavé. Musíme se připravit tak, abychom jim nedali čuchnout," dodal Hlava, který z vyrovnané špice první ligy favorizuje Vsetín. "Ale moc jsem to nesledoval, vyskočit tam může kdokoliv, třeba Litoměřice či Třebíč."

V úterý čeká Kladno poslední zápas základní části, který jako domácí tým odehraje se Spartou v O2 areně s cílem vyprodat největší halu v Česku a pomoct výtěžkem Ukrajině. "Škoda, že z naší strany už o nic nejde, to by mělo derby se Spartou ještě větší grády. Ale zase taková velká akce pomůže dobré věci, tak si nechceme utrhnout ostudu," uvedl Hlava.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články