Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SP Brazílie

Sparťan Safin i v druhém vystoupení skóroval a děkoval spoluhráčům

I ve druhém utkání v dresu Sparty po návratu do extraligy po pěti letech strávených v Severní Americe se gólově prosadil útočník Ostap Safin. Hlavně byl však rád, že se stejně jako v pátek proti Plzni (3:2) mohl i v duelu 5. kola proti Vítkovicím (5:3) se spoluhráči radovat z výhry. Po působení na farmách Edmontonu začal ročník třemi duely v první lize za Sokolov, ale teď už se zařadil do sestavy Pražanů.

Ostap Safin
zdroj: ČTK autor: Vít Šimánek

"Hlavní samozřejmě je, že jsme oba zápasy vyhráli. Jsem rád, že jsem k tomu mohl pomoct. Bez spoluhráčů bych to ale nedokázal, to je jasné. Velký dík jim. Ta zakončení pro mě nebyla těžká," řekl Safin, který v 11. minutě po akci Davida Tomáška z dorážky zvýšil na 2:0.

"Na začátku jsme dali dva rychlé góly, což nás nakoplo. Pak jsme ale, nevím proč, polevili. Konec třetiny nebyl dobrý, stejně jsme ale po ní měli náskok dvou branek. Ve druhé třetině jsme byli pomalí, nějak nám to nešlo. Ze stavu 4:1 to stáhli na 4:3, my jsme se ale nesesypali a dál hráli svoji hru. Naštěstí jsme to dovedli do vítězného konce," uvedl Safin, jehož Edmonton draftoval v roce 2017 ve čtvrtém kole na 115. místě, ale šance v NHL se nedočkal.

V sestavě Sparty se zařadil v útoku po bok Tomáška a Davida Kašeho, který za poslední dva zápasy také dvakrát skóroval.

"Nikdy jsme spolu předtím nehráli. Když nás k sobě trenéři dali, snažili jsme se hned začít komunikovat, mluvit spolu, říkat si určité věci. Oba jsou to výborní hráči, hrát s nimi není těžké," prohlásil Safin.

"Vždycky se snažím hrát tvrdě, vybojovat puky pro spoluhráče. Primárně je ale moje úloha ofenzivní. Každý z nás chce hrát na puku, kdo ho má, musí vymyslet dobrou akci. Každý musí uhrávat puky, hrát do těla. Zatím je to velmi dobré," pochvaloval si Safin.

Sparta má doma ze tří zápasů v sezoně plný počet bodů. Venku se ale v pátek pokusí na třetí pokus získat první body v Pardubicích.

"Čekám stejné nasazení jako teď. Doufám, že budou Pardubice dobré. Chci hrát proti dobrým týmům, doufám, že to bude zase stejné, rychlý styl hokeje. A hlavně, ať zase vyhrajeme," dodal Safin.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články