Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Sparta se může proti Kometě přiblížit Prezidentskému poháru, Hradec Králové vyzve Plzeň

Duel Sparty s Brnem bude hlavním magnetem 51. kola hokejové extraligy. Zatímco Pražané bojují s Třincem o Prezidentský pohár, Kometa touží udržet pozici do osmého místa, která jí zaručí výhodu domácího prostředí pro předkolo play-off. Hodně důležité body budou ve hře i na východě Čech - na led pátého Hradce Králové zavítá šestá Plzeň. Oba celky mají stále v dosahu čtvrtou příčku znamenající přímou účast ve čtvrtfinále. Upevnit si ji může Liberec proti Zlínu.

Sparťané slaví trefu Michala Řepíka proti Kometě
zdroj: ČTK autor: Michaela Říhová

Pražané mají aktuálně před Oceláři dvoubodový náskok. "Víme, že mezi námi a Třincem je minimální bodový rozdíl. Každý zápas se snažíme hrát na sto procent. Základní část se blíží do konce a my se musíme soustředit pouze na své výkony, aby byly co možná nejlepší," řekl útočník Andrej Kudrna.

Kometa potřebuje k jistotě sedmého či osmého místa, a tím pádem lepší pozice pro předkolo, získat pět bodů. Sparta bude těžkou první překážkou.

Hodnocení základní části se věnoval Hokej bez červené – podcast s Robertem Zárubou:

"Bude to vyhrocené, jako vždy se Spartou, i když v hledišti nebudou diváci. Sparta má formu, tento duel už bude jako v play-off," řekl kapitán týmu Martin Zaťovič.

"Zápasy se Spartou bývají vždy kvalitní jak po stránce herní a hokejové, tak i emocionální. Hráči se na utkání v krásné hale těší, je to takový hokejový svátek," přitakal asistent trenéra Jan Zachrla.

Do sestavy se vrací Vincour a Vojtěch Němec, ale Kometa velké změny neplánuje. "Chceme sestavu před play-off co nejvíc ustálit," dodal Zachrla.

Sport
zdroj: ČT4

Mladá Boleslav je třetí za vedoucím duem, nemá ale ještě i přes slibný pětibodový náskok čtvrtfinálovou jistotu. A po domácím utkání s Třincem zakončí v neděli základní část právě na ledě Sparty.

"V lize není jednoduchého soupeře. Jsou před námi dva perfektní zápasy, které budou skvělou přípravou na play-off," těšil se útočník David Cienciala.

Třinec po úterní tragické události, kdy přišla o život manželka kapitána Petra Vrány, zásadně pozměnil svůj rozpis pro zbytek dlouhodobé fáze.

Po zápase v Litvínově, kde byli Oceláři vedeni jako domácí tým, se stejným způsobem odehraje i klání na mladoboleslavském ledě.

Třetí venkovní zápas ve čtyřech dnech pak čeká tým kouče Václava Varadi v neděli v Českých Budějovicích.

Sport
zdroj: ČT4

Touha hráčů Hradce Králové po první čtyřce dostala naposledy trhlinu v Mladé Boleslavi (2:4). Východočeši vyšli naprázdno podruhé za sebou.

"Přes tu poslední prohru je pořád naděje a my věříme, že se můžeme do čtyřky dostat. Je třeba zvládnout oba zbývající zápasy, které budou těžké, ale musíme teď koukat hlavně na ten první z nich a uvidíme, jak to bude vypadat dál," uvedl útočník Vladimír Růžička.

Plzeň by si pátečním úspěchem hodně pomohla, i vzhledem k tomu, že základní část zakončí domácím soubojem s Olomoucí.

"Situace je stále více než reálná, rozhodně nic nebalíme a ve zbývajících zápasech nic nevypustíme. Oba chceme vyhrát," prohlásil útočník Tomáš Mertl, jenž se v úterý vrátil do sestavy po dlouhé tříměsíční absenci.

Sport
zdroj: ČT4

V duelu mezi Olomoucí a Vítkovicemi jde o více hostům, kteří ještě mají možnost poskočit do osmičky. Hanáci už skončí dvanáctí.

"Ale vůbec nic to nemění na tom, že hodláme uspět a být co nejlépe připraveni na předkolo, zkrátka pokračovat v těch posledních výkonech, které nám přinesly body," vzkázal trenér Zdeněk Moták, kterému s kolegou Tomajkem ale chybějí Klimek, Tomeček, Kucsera a Mácha.

Ostravané vyhráli šest z posledních sedmi zápasů a na střídačku se jim z karantény vrací hlavní trenér Miloš Holaň, místo nějž úspěšně zaskakoval asistent Radek Philipp.

"Olomouc je nepříjemný soupeř, pozor na něj. V předchozích utkáních nepadlo moc gólů, bylo to vždy o gólmanech, o detailech, o přesilovkách. Takže my musíme ty nejmenší aspekty té mozaiky dát dohromady tak, aby se nám to podařilo a bylo to za ty tři body," řekl Holaň, jemuž schází zraněný Gewiese.

zdroj: ČT4

Přímý boj o osmičku nabídne duel v Pardubicích, kde se představí hokejisté Karlových Varů. Dynamo má na sedmém místě na tým deváté Energie čtyřbodový náskok.

"V Pardubicích nás čeká další nesmírně těžké utkání s velmi kvalitním soupeřem. Dynamo má dobré přesilovky, na ty se musíme připravit," řekl asistent karlovarského trenéra Tomáš Mariška.

Liberec má ideální příležitost upevnit si pozici mezi nejlepším kvartetem. Bílí Tygři sice prohráli tři z posledních čtyř zápasů, ale pod Ještěd přijede tentokrát Zlín, který šestkrát za sebou prohrál a získal za tu dobu jediný bod. V posledních dvou utkáních inkasovali Berani 13 gólů.

Před Litvínovem je s ohledem na neočekávané okolnosti stejná výzva jako před Třincem - tři zápasy ve čtyřech dnech. Severočeši by ale měli mít přece jen o něco snazší úlohu. Soupeřem jim budou poslední Jihočeši, kteří vyšli čtyřikrát po sobě naprázdno.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články