Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Sparta hrát ve Varech nebude, zdravotní potíže nepustí Energii na led

Plánované utkání 3. extraligového kola mezi Karlovými Vary a pražskou Spartou se dnes neodehraje. Několik hokejistů a člen realizačního týmu Energie mají zdravotní potíže, které by mohly souviset s nemocí covid-19.

Andrej Kudrna ze Sparty dává gól K. Varům
zdroj: ČTK autor: Roman Vondoruš

Karlovarští už kontaktovali krajskou hygienickou stanici. "Celý tým v nejbližší době zamíří na testy, podle výsledků pak bude klub dále postupovat," uvedla Energie v krátkém oznámení s tím, že blíže zatím nebude situaci komentovat.

Spartu zastihla zpráva ještě před ranním předzápasovým tréninkem v metropoli. "Trenéři narychlo změnili jeho organizaci na intenzivnější jednotky. Samozřejmě jsme museli také urychleně odvolat autobus, ale o žádnou velkou komplikaci pro nás nešlo," řekl tiskový mluvčí Pražanů Marek Táborský.

Poslechněte si nový podcast Hokej bez červené s Robertem Zárubou,
mimo jiné o koronavirové situaci v extralize:

V nové extraligové sezoně bylo jen za úvodní dvě kola odloženo kvarteto zápasů, a to kvůli nákaze nemocí covid-19 v týmech Vítkovic a Brna. Ostravané ani Kometa nebudou hrát ani páteční 3. kolo, nedělní 4. kolo a odložen bude i jejich vzájemný duel v 5. kole, který byl plánovan na úterý 29. září.

Domácí nejvyšší soutěž, jejíž minulý ročník ukončila pandemie koronaviru už během sérií předkola play-off, se musí navíc vypořádat i s dalšími překážkami.

Nový ministr zdravotnictví Roman Prymula kvůli opětovnému nárůstu počtu lidí s nákazou covidem-19 omezil počet diváků na sportovních akcích v halách na 1000 sedících fanoušků, pokud jsou rozděleni do více sektorů. Opatření má platit 14 dnů.

Mimořádná pravidla ČSLH

Výkonný výbor hokejového svazu (ČSLH) byl na všechny možné okolnosti, které by mohly průběh extraligy doprovázet a narušovat, dopředu připraven. I kvůli faktu, že se již během léta řada týmů v menší či větší míře potýkala s nákazou, nastavil mimořádná pravidla.

Utkání základní části, která kvůli karanténním opatřením nebudou odehrána v souladu s rozpisem, se musí uskutečnit do 40 dnů. Jinak budou považována za nesehraná a o výsledku rozhodne sportovně-technická komise ČSLH.

Pokud některý z týmů nesehraje všechna střetnutí, v konečné tabulce mu bude započítán průměrný bodový zisk. K postupu do play-off musí klub odehrát v základní části alespoň polovinu zápasů.

Ve vyřazovací části budou duely, které nebude možné kvůli karanténním opatřením sehrát, kontumovány. A může dojít i na zkrácení sérií. Jestliže by se opakovala situace z března a play-off nemohlo být dohráno vůbec, nárok na titul získá mužstvo s nejlepším dosaženým umístěním po základní části, ale za podmínky, že ke dni ukončení soutěže nebude ještě vyřazeno z play-off.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články