Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ČEZ Extraliga 2023/2024

Špaček po konci v Tampere posílil Třinec

Útočník Michael Špaček posílil po předčasném konci angažmá v Tappaře Tampere extraligový Třinec, s kterým podepsal smlouvu do konce sezony. Třiadvacetiletý odchovanec Pardubic, který na listopadovém turnaji Karjala debutoval v české reprezentaci, se loni v létě vrátil do Evropy po tříletém působení na farmě Winnipegu v Manitobě v AHL.

"Michael je velmi talentovaný hráč, který má na svůj relativně nízký věk velké množství zkušeností. Výhodou je i to, že jako univerzál dokáže zahrát na pozici centra i křídla," řekl sportovní ředitel Jan Peterek.

Za Tapparu v této sezoně sehrál Špaček 18 zápasů a připsal si 13 bodů za pět branek a osm asistencí. Na ukončení smlouvy se dohodl před týdnem. Ve třech duelech v dresu národního týmu nebodoval.

"Třinec je hokejové město, každou sezonu hrají o ty nejvyšší příčky. Chci v tom týmu pomoci, rád bych tady udělal nějaký úspěch. Doufám, že se nám to povede," prohlásil Špaček.

Špaček odešel do Severní Ameriky v roce 2015, kdy jej draftoval Winnipeg ve čtvrtém kole na 108. pozici. V té době už měl na kontě 40 zápasů v extralize v dresu Pardubic a připsal si v nich 12 bodů za pět gólů a sedm přihrávek.

Po odchodu z Pardubic působil účastník dvou mistrovství světa osmnáctek a tří světových šampionátů dvacítek dva roky v juniorské WHL v celku Red Deer Rebels. Potom se přesunul na farmu do Manitoby, ale premiéry v NHL se nedočkal. V AHL nasbíral ve 193 utkáních základní části 100 bodů za 36 gólů a 64 asistencí. V šesti duelech play-off jednou skóroval a připsal si dvě přihrávky.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články