Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Archiv D: 5x trenér

Rolinek: Utkání s Třincem strašně rozhodují chyby

Praha – Sparta se domácím vítězstvím 4:1 vrátila do semifinálové série s Třincem, snížila stav na 1:2 na zápasy a už dnes může srovnat krok se svým sokem. Podle kapitána holešovického celku Tomáše Rolinka utkání zatím rozhodují především chyby a to, jak je soupeři dokáží potrestat. Čtvrtý semifinálový duel mezi Spartou a Třincem sledujte od 18:00 na ČT sport a našem webu.

Tomáš Rolinek v objetí s Filipem Novotným
zdroj: ČTK autor: Doležal Michal

Případný stav 0:3 by se již těžko otáčel, teď ale sparťané ztrácejí jedinou výhru. "My jsme za to hrozně rádi, protože série je hned úplně jiná. Hodně důležité vítězství. Je to jiné, než kdybychom to utkání nezvládli," řekl Rolinek. "Vyhráli jsme, dali góly a vyvarovali se zbytečných chyb, které jsme udělali v Třinci. Byl to zodpovědný výkon celého týmu, v tom byl hlavní rozdíl," porovnával Rolinek.

Sparťané naopak vytěžili při úvodních dvou gólech maximum ze dvou hrubek Ocelářů. "Každá chyba vždycky rozhoduje a je důležité je potrestat. V Třinci nás za chyby trestal soupeř, tentokrát to bylo naopak. Navíc se nám hrálo skvěle před touto kulisou. Přišlo deset tisíc lidí a hnali nás dopředu, pro diváky to bylo skvělé utkání. Nebylo ticho jak v divadle, lidé hodně povzbuzovali a tleskali. V tom se hraje výborně," ocenil Rolinek.

Nervózní závěr přinesl hned několik bitek, na počet aktérů byla nejvydatnější ta poslední. "Nemyslím si, že by nějak provokovali. Byla to spíš zase další potyčka kolem brány a nemyslím, že by šlo o nějakou provokaci. My jsme to ustáli výborně, rvačky jsme vyhráli, takže skvělá práce od nás," pochvaloval si Rolinek.

Za důležité považuje, že se do ostřejších výměn názorů nebojí zapojit v podstatě nikdo z týmu a Sparta i tak dává najevo svou soudržnost. "Nejen já, ale i další kluci, kteří se jinak neperou, tak se rvali. Ten tým žije, drží spolu a je důležité, že to není jen na hráčích, kteří by měli tu roli a prali se. Za tým se postaví kdokoliv z nás," ujistil Rolinek.

Obraz čtvrtečního zápasu číslo čtyři nedokáže odhadnout. "Nevím, jak to bude vypadat, těžko předpovídat, zda to bude defenzivní, nebo ofenzivní. Vůbec nevím, co od toho očekávat. Strašně rozhodují chyby, jak kdo je dokáže potrestat. Říká se, že play-off by se mělo hrát na málo gólů, ale sami jste viděli, kolik gólů padalo v Třinci," připomněl Rolinek. 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články